7 reguli dupa care sa te ghidezi pentru o viata pozitiva

reguli-viata-pozitivaSe spune ca oamenii cu suflet deschis si sincer atrag in jurul lor persoane de acelasi gen; in schimb, oamenii ce traiesc un calvar nu fac altceva decat sa-si inrautateasca propria situatie si sa alunge pe toata lumea din viata lor. De ce uneori ajungem sa ne chinuim cu propriile ganduri si temeri? De ce ajungem sa fim invidiosi pe ceea ce vedem in curtea vecinului si uitam sa ne bucuram de tot ce ne ofera viata? Facem toate astea pentru ca lasam problemele de zi cu zi, de la serviciu ori din viata personala, sa ne afecteze mai mult decat este cazul. Nu e nevoie sa ajungem la exagerare, la depresii, doar pentru faptul ca am avut parte de o zi mai grea decat suntem obisnuiti. Haideti sa ne bucuram de fiecare zi, sa incercam sa facem din fiecare experienta una pozitiva, din care sa avem ce invata. Cum? Iata cateva reguli dupa care sa te ghidezi si care te vor ajuta sa ai o gandire pozitiva!



Simte-te bine in propria piele!

Primul pas pentru a deveni fericita este sa te simti confortabil in propria piele. Cu totii ne-am nascut cu mici defecte, nimeni nu e perfect!

Accepta-te asa cum te-ai nascut, indiferent cum sunt culoarea pielii tale, forma nasului, ochii, parul, sanii si pistruii. Trebuie sa fii impacata cu cine esti si sa te iubesti. Complexele sunt inamicul numarul unu. Daca ti se pare greu din cauza discriminarilor sau esti judecata gresit de ceilalti, distanteaza-te de persoanele superficiale care te deranjeaza. Inconjoara-te de oameni care pun valoare pe aceleasi lucruri ca si tine si ignora persoanele cu o atitudine nepotrivita.

Apreciaza ceea ce ai si nu te compara niciodata cu altii!

Nu vei fi niciodata cu adevarat fericita daca te vei uita mereu in jur si vei tanji dupa lucrurile pe care le au altii. Iarba pare mereu mai verde in curtea vecinului, dar asta nu inseamna ca e si mai moale sau miroase la fel de bine. Daca vei reusi sa duci o viata simpla si sa apreciezi ceea ce ai, sa fii constienta ca toti suntem diferiti, nu te vei mai compara cu cei din jur.

Vezi partea pozitiva in fiecare situatie!

Mereu vei da piept cu situatii grele, dar le vei putea controla. Fiecare situatie neplacuta te invata ceva. Priveste-o ca pe o oportunitate sa iti antrenezi mintea sa devina mai puternica, mai agera, mai echipata, pentru a reusi sa treci peste provocarile pe care viata ti le scoate in fata.

Renunta la nevoia de control!

Exercitarea controlului te face sa te simti in siguranta. Dar, in acelasi timp, prin acest control iti vei pierde libertatea. Cand incerci sa-ti controlezi viata, situatiile imprevizibile si uneori pe altii, o faci pentru ca vrei sa te simti in siguranta. Cu toate astea, cand crezi ca te simti mai in siguranta, iti pierzi demnitatea. Asta se intampla deoarece devii dependenta de control si te poate scoate din minti deoarece lucrurile nu ies mereu asa cum le-ai planuit. Si nu au cum sa o faca mereu. Incercand sa-i controlezi pe altii, in mod cert ii vei indeparta, iar asta te va supara si mai mult.

Nu-ti mai face griji in privinta viitorului!

Ne ingrijoram in privinta viitorului, a carierei, sanatatii, banilor si a celor pe care-i iubim. Ne facem griji deoarece ne este teama. Cu toate astea, frica nu ne ajuta cu nimic, nimic nu ne rezolva problemele pana nu trecem la actiuni concrete care sa ne ajute sa ne atingem obiectivele.

Renunta la orgoliu si fii sincera!

Tinem de orgoliul nostru de parca ar fi un bodyguard care are rolul de a ne proteja demnitatea. De multe ori, ajungem sa fim victime ale propriului orgoliu si devenim aroganti. Distorsionam realitatea despre noi, traim o iluzie si o facem deoarece ne ajuta sa avem o parere buna despre noi, alteori deoarece credem ca ne va ajuta sa ne atingem un scop. Lasandu-ti ego-ul sa fie scutul tau, vei trai in minciuna si vei atrage oameni care vor fi la fel de falsi.

Fii open-minded!

Nu ne place sa fim contrazisi. Nu ne place sa simtim ca gresim. Nu ne place sa greseasca altii fata de noi. Dar ce ne place?

Tu te simti incomod in compania persoanelor care au idei si viziuni diferite? Daca ai incerca sa te pastrezi open-minded, nu te-ar mai deranja sa auzi si alte perspective. De fapt, ai fi curioasa, ai dori sa intelegi mai bine si ai deveni mai flexibila!

Text: Maria Camelia Diaconu