Eva

Semnificația numelui Eva este aceea de: „mama celor vii”. Eva deține puterea creației, iar vibrația vine să-i aducă trăsături aparte care însuflețesc și dau „viață” multor contexte în care e prezentă Eva. Poate deveni un lider bun, dacă este ghidată corespunzător din copilărie.

Îți spunem tot ce trebuie să știi despre Eva, începând de la semnificația numelui, caracteristici, vibrație a numelui și cum trebuie să o tratezi, astfel încât să ai cea mai bună relație cu ea.

Ce semnificație are numele Eva?

Eva nu are o variantă masculină și nici nu este un nume popular. Semnificația numelui Eva este de „mama celor vii”, iar aceasta este strâns legată de menționarea Evei în Biblie. Mai exact, semnificația este oferită în textul genezei, exact în această formă menționat.

Semnificația numelui Eva este încă discutată de specialiști, însă s-ar părea că a fost răspândit prin numele Heva, provenind din latina ecleziastică; din vechea slavă, prin Eva, numele a fost răspândit în întreaga Europă.

Cele care duc mai departe semnificația numelui Eva și importanța sa biblică sunt serbate, anual, conform calendarului ortodox pe data de 1 martie de Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Mucenița Evdochia, făcătoare de minuni.

Originea numelui Eva

Semnificația numelui Eva își are rădăcinile în cuvântul ebraic „hawa”, care se traduce prin „viață”. Numele este strâns legat de personajul biblic, prima femeie de pe Pământ, care a dat viață.

Numele a fost legat și de verbul „hayah”, care se traduce prin „a trăi”, dar nu este integrat în semnificația numelui Eva. Alte ipoteze au încercat să găsească semnificația făcând legături cu apropierea numelui de cuvântul armean „hawwa” sau unul arab, „hayya”, dar care s-ar traduce în „șarpe”, respectiv, „viperă”. Aceste ipoteze nu au fost însă luate în considerare și, prin urmare, semnificația numelui Eva rămâne cea menționată.

Este un nume tot mai rar întâlnit, dar tot ceea ce ține de el este legat de viață. Cel mai probabil, acest aspect și importanța sa biblică sunt motivele pentru care părinții aleg acest nume pentru fiicele lor.

Trăsăturile de caracter ale persoanelor care poartă numele Eva

Semnificația numelui Eva și vibrația lui o fac să fie o fire independentă a cărei prezență îți va face plăcere pentru aptitudini și curajul de care dă dovadă. Ai multe de învățat de la ea.

Se poate observa dorința de independență și inițiativă încă din copilărie când, Eva este extrem de spontană, făcând în mare parte cam tot ce își dorește. Chiar dacă semnificația numelui Eva nu-i aduce prea multe caracteristici, vibrația o face. Părinții trebuie să aibă capacitatea să se impună în fața ei și să o ghideze pe calea bună.

Este foarte important cum se formează Eva în perioada copilăriei pentru a-și dobândi, până la maturitate, verticalitate și voință.  În plus, trebuie să folosească semnificația numelui Eva care îi aduce forța creatoare, pe toate planurile. Altfel, nu-i lipsește nimic, rămâne spontană și, ca adult, e independentă și capabilă să ia decizii în aproape orice situație.

Totuși cei care nu o cunosc prea bine o pot percepe ca fiind individualistă, încăpățânată și agresivă pentru că își dorește prea tare să-și atingă scopurile.

Semnificația numelui Eva în numerologie

Vibrația numelui îi poate aduce caracteristici care, din când în când, să o aducă în conflict cu semnificația numelui Eva.

Trebuie să știi că, pentru a calcula vibrația numelui Eva, fiecare literă din alfabet poartă energia unei cifre de la 1 la 9. În cazul Evei, calculul arată altfel:

EVA= 5+4+1= 10    se adună 1+0= 1

Energia lui 1 îi vine perfect pe semnificația numelui Eva, căci îi aduce plus valoare în inovație și creație. E clar, acesta este punctul forte al Evei, care o va propulsa în carieră sau care o va scoate din probleme.

Din păcate, vibrația o încurcă puțin, căci dorința prea mare de independență și de a fi lider, o pot face să pară individualistă sau chiar egoistă și ar fi bine să controleze asta. Și sub nicio formă să nu devină dură sau agresivă.

Dacă învață să-și coreleze armonios semnificația numelui și vibrația lui, Eva are foarte mult de câștigat în viață. Iar cei care cunosc aceste informații despre Eva, îi vor cunoaște limitele și vor putea avea relații cu rezultate bune: profesionale, de prietenie sau amoroase.

Vezi si alte nume cu E