Sfaturi de ingrijire a parului de la Dana Savuica

Pe Dana Savuica am intalnit-o in cadrul unui eveniment de beauty si nu am putut sa nu remarcam faptul ca isi poarta cu mandrie podoaba capilara blonda. De ce spunem asta? In primul rand, pentru ca parul blond necesita o ingrijire speciala, atenta, mai ales daca firul de par este moale, si nu putine sunt cazurile in care parul vopsit blond are un aspect inestetic, este ars, incurcat si deloc pe gustul nostru. Am profitat de aceasta ocazie si i-am cerut Danei cateva sfaturi de ingrijire a parului. Sa vedem ce a iesit!



Tonica TV: Unele dintre femeile faimoase au fost si sunt blonde. Ce ne inspira blondul?

Dana Savuica: Senzualitate, pasiune, frumusete si, cred eu, feminitate. Nu stiu de ce, dar pe mine intotdeauna blondul m-a fascinat ca si culoare si, tocmai de aceea, si eu la 19 ani le-am zis parintilor mei… gata… din satena, vreau sa devin blonda… si blonda am ramas.

De-a lungul carierei, ti-ai mai schimbat nuanta de par, ai fost si roscata. De ce ai revenit la blond?

In primul rand, sunt femeie si femeia stii ca isi suceste din cand in cand gandurile si preferintele. La un moment dat, simteam nevoia de o schimbare, am zis sa testez si roscat tizian si acaju, am fost, intr-adevar, aproape toate nuantele de rosu, dar reveneam foarte rapid la blond pentru ca ma regaseam in aceasta culoare, caracterul meu, atitudinea, joie de vivre-ul erau usor spre zona aceasta, a blondului. Iar eu ma simt foarte bine!

Cum iti intretii parul?

Este adevarat ca blondul este poate cel mai pretentios si trebuie sa ai foarte mare grija de el pentru ca se foloseste si decolorant, vopseaua este mai puternica, daca ai firul gros si radacina inchisa, trebuie sa insisti, deci il poti deteriora foarte usor. Niciodata nu ma vopsesc acasa, nu-mi aplic eu singura vopseaua, intotdeauna merg la un salon, intotdeauna caut sa am un hairstylist al meu care sa-mi cunoasca parul si care sa stie cum sa-l ingrijeasca si cum se comporta.

Cum il ingrijesti pe timp de vara?

Il intretin cu masti hidratante, il protejez contra razelor solare pentru ca si acelea sunt extrem de nocive pentru firul de par, mai ales pentru blond. Folosesc, in principiu, produse de styling care sunt hidratante, care ii confera un aspect matasos.

Un sfat de ingrijire a parului de la Dana Savuica?

Podoaba capilara este, practic, primul impact vizual din punctul meu de vedere, in afara de zambet, ochi si celelalte aspecte, parul este foarte important si, daca nu este ingrijit, lumea se gandeste ca, daca parul nu-i ok… atunci nimic nu-i ok. Cred ca se poate investi un pic mai mult in aspectul personal si in special pentru podoaba capilara, pentru ca parul, odata ce ajunge deteriorat, foarte greu il insanatosesti.

Text: Ruxandra Dumitrescu