Siropurile fara conservanti pentru copii

siropurile-fara-conservanti-pentru-copiiIn prezent exista o gama larga de siropuri pentru copii, extrase prin metoda presarii la rece, procedeu ce permite pastrarea nealterata a tuturor principiilor active ale plantelor din care sunt obtinute.
Pentru cresterea imunitatii sunt deosebit de benefice siropurile ce contin echinacea, planta care creste rezistenta organismului la infectii, previne infectiile bacteriene sau virale (gripa, raceala, infectii din sfera ORL). Un adevarat antibiotic natural, cu proprietati antiinflamatoare, antibacteriene, bacteriostatice, dezinfectante, antivirale, antifungice, antialergice, antihistamice, de stimulare a reactiilor imunitare, cu actiune antiiradianta, cicatrizanta, conservanta, antitoxica sunt siropurile cu propolis. Fructele de maces contin principii active cu rol important antioxidant si cantitai mari de vitamina C. In asociere cu echinacea, macesele au rol de potentare a actiunii imunostimulatoare, favorizand absorbtia principiilor active.
Siropuri recomandate pentru afectiunile respiratorii
Siropurile cu catina reprezinta o sursa importanta de polivitamine naturale, utilizandu-se in carentele vitaminice, anemii, astenii si lipsa poftei de mancare. De asemenea, catina este un bun imunomodulator, stimuland raspunsul imun al leucocitelor in apararea antibacteriana. Intareste sistemul imunitar si creste rezistenta la efort fizic si intelectual. In afectiuni respiratorii insotite de tuse, pot fi utilizate siropurile din muguri de brad, de pin, de plop, de patlagina, cu actiune de calmare a tusei, de fluidificare a secretiilor bronsice si favorizarea expectoratiei.
Ce beneficii au siropurile pentru copii?
Aceste siropuri nu contin conservanti sintetici si folosesc ca indulcitor mierea, care le sporeste efectul terapeutic si le face usor de acceptat de catre copii. Siropurile pot fi folosite in scopuri profilactice, pentru cresterea imunitatii organismului, pentru un aport suplimentar de vitamine si minerale naturale sau in scopuri curative, pentru atenuarea simptomatologiei in cazul prezentei unor afectiuni respiratorii, digestive etc. Siropul de artar de exemplu, este o alternativa sanatoasa, folosit ca indulcitor, deoarece este bogat in mangan si zinc, protejand astfel sistemul imunitar.
Dr. Ruxandra Constantina
Medic specialist medicina de familie Competenta apifitoterapie
Centrul Medical MED-AS 021 313 05 32