Spală corect pensulele de machiaj: ghid rapid

Când ai spălat ultima dată pensulele de machiaj? Da, e o întrebare grea. Nu-ți face griji – nu ești singura. Cumva, chiar dacă știm că pensulele de machiaj murdare pot provoca erupții și probleme ale tenului, suntem foarte puține cele care le spălăm la fel de regulat pe cât ar trebui. Atunci când le speli înseamnă să le lași să se usuce timp de 12 ore, timp în care acestea nu pot fi folosite.

Cu toate acestea, dacă pensulele sunt înghesuite în trusa de machiaj și nu mai se mai vede culoarea originală a perilor … probabil că a sosit timpul să le cureți temeinic. În plus, este o bună practică în a igieniza geanta de machiaj pentru a evita insectele și bacteriile potențial dăunătoare.

Straturile de ulei din ten, amestecate cu pigmenți de machiaj și celule moarte ale pielii, fac din pensule un teren propice pentru bacterii și nu este o veste tocmai bună pentru pielea ta.Cum să vă curățați pas cu pas periile de machiaj

Iată câteva sfaturi de top pentru a obține o curățare profesională, care nu numai că va asigura igienizarea perilor din pensule, ci și va îmbunătăți și folosirea acestora.

1. Se spală

Spălați manual periile cu săpun anti-bacterian sau șampon pentru copii fără silicon, în apă călduță. Șamponul îndepărtează grăsimile, dar poate fi dur pe părul natural pe termen lung. Scufundă fiecare perie individual sub apa curată, apoi într-un bol cu șampon sau săpun blând freacă cu degetele perii pentru a obține o spumă.

2. Stoarce

Ține pensulele sub apă curată până nu mai iese spumă. De asemenea se poate folosii covorașul din silicon special pentru spălat pensule de machiaj. Un alt instrument inteligent? Demachiant pentru pensule, excelent pentru îndepărtarea machiajului semi-rezistent și a bacteriilor din peri. În plus, acest demachiant special nu afectează deloc pensulele din păr natural.

3. Repetă

Dacă mai rămân reziduuri pe pensule, repetă procesul. Dacă nu, stoarce apa din ele și așaz-o orizontal pe un prosop pentru a se usca. Acest lucru asigură că apa nu se scurge în mâner și nu va putrezi lemnul sau să îndepărteze lipiciul.

4. Usucă

După ce toate pensulele sunt spălate, așază-le într-un rând îngrijit pe un prosop curat din bumbac pentru că dacă le așezi una peste alta, acestea nu se usucă corect și vor avea un miros urât.

Text: Iulia Mirică