Spala-ti dintii de doua ori pe zi pentru o inima sanatoasa!

Spala-ti dintii de doua ori pe zi pentru o inima sanatoasa!Spalatul pe dinti de doua ori pe zi este necesar nu doar pentru a ne mentine dintii sanatosi, ci si inima. Oamenii de stiinta de la Societatea pentru Microbiologie Generala au descoperit ca daca oamenii nu se spala corespunzator pe dinti, pot avea probleme grave cu inima.

Bacteriile care se acumuleaza in gura pot cauza cheaguri de sange ce pot duce la boala de inima numita endocardita infectioasa. Streptococcus gordonii poate intra in sange prin gingiile care sangereaza. Ajunsa in sange, bacteria formeaza cheaguri in care se ascunde, fiind la adapost de antibiotice si de sistemul nostru imunitar. Daca cheagurile se formeaza pe valvele inimii, acestea pot cauza endocardita infectioasa. Daca ne spalam pe dinti suficient de des si de bine, putem elimina aceasta bacterie periculoasa.

Un alt studiu mai vechi a aratat ca o igiena orala defectuoasa poate duce si la alte probleme precum atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.

Text: Bianca Badescu

Sura: dailymail.co.uk

martie 28th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate