Stresul dubleaza riscul de infertilitate la femei

Stresul dubleaza riscul de infertilitate la femeiStresul poate dubla riscul de infertilitate in cazul femeilor, potrivit oamenilor de stiinta. Acestia sustin ca 20 de minute de relaxare pe zi ar putea creste sansele unei femei de a ramane insarcinata.

Legatura dintre hormonii de stres si probabilitatea redusa de a concepe un copil a fost stabilita de catre oamenii de stiinta inca din anul 2010. Acest studiu demonstreaza insa ca emotiile si problemele mentale pot conduce la infertilitate. Oamenii de stiinta americani au urmarit 501 cupluri timp de un an si au masurat nivelul de alfa-amilaza, o enzima din saliva care indica nivelul de stres. Femeile cu un nivel crescut aveau cu 29% mai putine sanse de a ramane insarcinate, fata de cele cu un nivel mai scazut.

Infertilitatea poate aparea ca urmare a scaderii capacitatii de concentrare psihica a femeilor, precum si de o crestere a apatiei acestora in conditii de stres. Starile tensionate ale organismului care apar ca urmare a unor factori de stres sunt constante in viata unei femei si de aceea conceperea unui copil devine o sarcina din ce in ce mai grea. Pentru a va relaxa faceti yoga, gimnastica, jogging.

 

Text: Ruxandra Raica