Sucul de fructe creste riscul de hipertensiune arteriala

Sucul de fructe creste riscul de hipertensiune arterialaPersoanele care consuma in mod regulat suc de fructe au o tensiune arteriala mai mare spre deosebire de persoanele care consuma ocazional. Un pahar de suc de fructe consumat in fiecare dimineata creste in mod semnificativ tensiunea arteriala, fapt ce poate conduce la aparitia problemelor de inima, angina pectorala, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Tehnologica Swinburne din Hawthorn, Australia. Autorul studiului, medicul Matthew Pase, afirma ca aceste descoperiri sunt importante, deoarece exista o perceptie gresita cum ca sucul de fructe ar fi sanatos. Potrivit Daily Express, acesta sustine ca, desi sucul este bogat in vitamine, acesta poate contine cantitati mari de zahar.

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii ne atrage atentia

Astfel, sucul de fructe consumat frecvent poate contribui la un aport de zahar in exces, exacerband prevalenta hipertensiunii arteriale si a bolilor cardiovasculare. Sucul de fructe se pare ca poate conduce si la aparitia obezitatii si diabetului, iar 250 ml contin 115 calorii, echivalentul a 7 lingurite de zahar. De asemenea, sucul de fructe poate afecta dantura copiilor. In Marea Britanie, unul din opt copii sufera de carii dentare pana la varsta de trei ani. Dentistii sustin ca problema apare ca urmare a faptului ca parintii bine intentionati le dau copiilor sucuri de fructe imbuteliate, crezand ca sunt mai sanatoase. Organizatia Mondiala a Sanatatii ne recomanda sa nu consumam mai mult de sase lingurite de zahar pe zi.

 

Text: Ruxandra Dumitrescu

Nota pentru articolul «Sucul de fructe creste riscul de hipertensiune arteriala»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *