Sun Plaza vine din nou in ajutorul copiilor cu autism de la Centrul AITA

Foto actiune caritabila Sun Plaza Asociatia AITA 28Sun Plaza Shopping Center se implica activ in viata comunitatii si in anul 2013 si continua programul de CSR demarat anul trecut, prin care ofera sprijin persoanelor aflate in dificultate. Sensibilizat de cauza sociala a autismului, Centrul Comercial si-a indreptat din nou atentia catre copiii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist, aflati in ingrijirea Centrului Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA).

Sun Plaza a organizat recent un eveniment caritabil dedicat copiilor de la Centrul AITA, in cadrul caruia acestia au primit necesarul de papetarie, rechizite, birotica, materiale educationale si jucarii pentru inca 12 luni. De asemenea, campania de ajutorare a urmarit sa traga un nou semnal de alarma asupra importantei primirii si integrarii copilului cu autism in societate.         

In cadrul evenimentului caritabil de la Centrul AITA, alaturi de Sun Plaza au venit si solista Corina Bud si actrita Ioana Alexandra Picos, care s-au implicat in campanie pentru a promova constientizarea autismului, a problemelor si drepturilor celor afectati. Cele doua au interactionat si s-au jucat cu cativa dintre copilasii prezenti, avand ocazia sa descopere cat de veseli, energici si creativi sunt acestia in pofida tulburarilor din spectrul autist de care sufera. Bucurosi de vizita, cei mici le-au oferit celor prezenti la eveniment mici atentii lucrate chiar de ei, in semn de multumire pentru ajutorul si sustinerea primita. Prin gestul lor, copiii, emotionati, au reusit sa le bucure sufletul celor care le-au fost aproape si sa le aduca zambetul pe buze.

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) este o organizatie non-profit care are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu tulburari din spectrul autist si familiilor lor. Cel mai important proiect al asociatiei este centrul infiintat, unde cei mai buni specialisti din tara ofera servicii copiilor diagnosticati cu autism si familiilor lor, cu daruire si profesionalism, la cele mai ridicate standarde.

Text: Andreea Popescu