Suplimente si vitamine-cheie pentru sanatatea ta

Suplimente_si_vitamine

Organismul trebuie sa profite de pe urma alimentatiei sanatoase, deoarece aceasta ii furnizeaza nutrientii necesari. Din nefericire, exista mai multi factori care impiedica buna functionare a acestui proces. Printre acesti factori se numara un sistem digestiv care nu functioneaza corect (motiv pentru care apar sensibilitatile la anumite alimente), o dieta stricta din care sunt excluse unele produse, un stil de viata stresant. Femeile care isi doresc sa ramana insarcinate trebuie sa fie foarte atente la carentele de vitamine din organism si sa suplineasca lipsa acestora la indrumarea medicului.Suplimentele cu enzime digestive si probioticele

Enzimele digestive sunt acele proteine eliberate de sistemul gastrointestinal care descompun alimentele si nutrientii si contribuie la absorbtia lor. In plus, te scapa de senzatia de balonare care apare dupa masa si de crampe. Cauta suplimentele cu enzime digestive care contin proteaza (digera proteinele), lipaza (digera grasimile) si amilaza (digera carbohidratii). Acestea mentin stomacul plat. Pe de alta parte, probioticele asigura extragerea unei cantitati cat mai mari de nutrienti din mancarea consumata si sustin sistemul imunitar.

Calciul, vitaminele D3 si K2

Mineralul si vitaminele conlucreaza si actioneaza pentru a sprijini sanatatea si integritatea oaselor si dintilor. Cu ajutorul celor doua vitamine, calciul este mentinut in oase, fara a se depune pe artere. Calciul si vitamina K2 sunt intalnite, de obicei, in produsele lactate pe care, daca nu le consumi, ar trebui sa le inlocuiesti cu suplimente. Carbonatul de calciu se absoarbe mai usor, se obtine din cojile de ou pe care le poti macina, rezultatul fiind o pulbere. Vitamina D se produce odata cu expunerea la soare.

Vitaminele C si B5

La granita dintre anotimpuri, sistemul imunitar are nevoie de sustinere. Vitamina C este recomandata in aceasta perioada, dar si in perioadele stresante. Alege combinatia de lipozomi cu vitamina C, pentru a facilita absorbtia vitaminei. Vitamina B5 joaca un rol major in ceea ce priveste reducerea hormonului de stres.

Acidul folic si suplimentele prenatale

Acidul folic este o forma a vitaminei B9 ce contribuie la prevenirea malformatiilor congenitale la bebelusi, cu un rol important in formarea globulelor rosii. Este foarte important sa se administreze acid folic inainte de a ramane insarcinata, dar si in timpul sarcinii. In lipsa acidului folic, cresterea fatului sau a placentei poate fi defectuoasa. Pe de alta parte, suplimentele prenatale ar trebui sa fie prezente in aceasta perioada importanta, deoarece, doar din alimentatie, este aproape imposibil sa asiguri organismului necesarul de nutrienti de care are nevoie. Pe langa acid folic, aceste suplimente ar trebui sa contina vitamina D, calciu, potasiu, zinc, vitamina E, vitamina C, alte vitamine din complexul de B-uri.

Vitaminele B6 si B12

B6 si B12 sprijina procesul natural de detoxifiere al ficatului. Gandeste-te ca ficatul contribuie la detoxifierea organismului daca beneficiaza de nutrientii de care are nevoie. De asemenea, mentin un nivel scazut al inflamatiei in organism. Persoanele cu anumite mutatii genetice pot beneficia de aceasta combinatie de B-uri. Fa-ti analize pentru a descoperi mutatiile genetice.

Magneziu si zinc

Suplimente_si_vitamine_-_Secundara

Aportul de magneziu este deosebit de important pentru organism. Magneziul nu este intalnit in foarte multe alimente; tocmai de aceea, nevoile organismului nu vor fi satisfacute. Poti lua sare amara Epsom (sulfat de magneziu) de doua ori pe saptamana pentru a corecta lipsa magneziului. Zincul este important pentru sistemul imunitar si pentru digestie. Apoi, tot zincul regleaza si nivelul de cupru din organism, in conditiile in care o cantitate prea mare de cupru in sange are un impact negativ asupra sanatatii.

Farmacistii Catena recomanda produsul Immuno Respond. Daca iti doresti un sistem imunitar puternic, atunci cu siguranta vei fi incantata de suplimentul alimentar Immuno Respond! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

Text: Ruxandra Dumitrescu