Suplimentele pe bază de ulei de șofrănel: beneficii pentru frumusețe și sănătate

Uleiul de șofrănel este un produs căruia a început să i se acorde mai multă atenție în ultimii ani. Fabricat din șofrănel, floarea galben-portocalie cultivată în trecut pentru semințe și flori, care erau mai apoi folosite pentru a da culoare și gust mâncării, s-a dovedit că poate fi folosită și în scopuri terapeutice. Drept urmare, în ultimii 50 de ani, planta a fost cultivată în special pentru uleiul vegetal extras din semințele de șofrănel.

S-a descoperit că acidul linoleic conjugat, ingredientul minune din uleiul de șofrănel are multiple beneficii pentru organism. De la arderea grăsimilor, până la menținerea pielii sănătoase, administrat zilnic pe cale orală sau aplicat pe piele, uleiul de șofrănel va da rezultatele scontate în scurt timp.

Așa cum spuneam, datorită conținutului de acid linoleic conjugat, acest tip de ulei intensifică arderea grăsimilor, reducând greutatea corporală și sprijinind astfel sănatatea generală a organismului, inclusiv sănătatea sistemului cardiovascular. Pentru femei este foarte importantă administrarea regulată a uleiului de șofrănel. Studii recente au demonstrat că acesta reușește să transforme stratul de grăsime în masă musculară și să “topească” celulita inestetică de pe fese, picioare și brațe.Ulei de șofrănel – beneficii

Șofrănelul are efecte benefice asupra circulației sangvine, datorită faptului că reduce colesterolul. Totodată, reduce disconfortul cauzat de simptomele premestruale și reglează ciclul menstrual. Uleiul de șofrănel repară părul deterioarat din cauza vopsitului repetat, stimulează circulația de la nivelul scalpului și protejează părul de poluare.

Pentru piele, acidul linoleic conjugat aduce multe beneficii. De exemplu, hrănește pielea uscată, o tonifiază și o face mai catifelată. De asemnea, studii au demonstrat că produsele cosmetice cu un conținut ridicat de ulei de șofrănel ajută la reducerea acneei și a semnelor lăsate de aceasta, dar și la diminuarea petelor apărute în urma unor eczme.

MaxiTonic – suplimentul alimentar care te menține sănătoasă și frumoasă

Un stil de viață sănătos, bazat pe sport, hidratare, odihnă și alimentație corectă poate preveni îngrășarea și poate ține la distanță apariția afecțiunilor cardiovasculare, dar și a celor hepatice. Mai mult, ajută la menținerea frumuseții corpului și a stării de bine, oferind organismului energia de care are nevoie întreaga zi. În aceasta dietă se poate opta și pentru admnistrarea unor suplimente alimentare, pentru susținerea sistemului imunitar și care să contribuie la starea de bine.

Benesio MaxiTonic este un supliment alimentar care conține pe lângă ulei de șofrănel, o combinație unică de 24 de elemente (vitamine, minerale, acizi grasi nesaturați și extracte naturale), care contribuie la revigorarea și tonifierea organismului și la îmbunătățirea calității vieții. Fiecare capsulă din acest supliment inovator conține 20 de multivitamine și minerale, coenzima Q10, lăptișor de matcă, extract de ginseng și acizi grași nesaturați.

Produsul se poate achiziționa din farmaciile Catena la cutie cu 30 de capsule moi sau cu 15 capsule moi, în funcție de preferințe.

Bettina Cristea

foto: shutterstock