Tehnologia care identifica bolile din fragmentele de os

Tehnologia care identifica bolile din fragmentele de osPotrivit unei noi descoperiri, o noua tehnologie ar putea analiza milioane de secvente genetice in doar cateva secunde, identificand cu exactitate mai multe boli. Expertii de la Universitatea din Durham, Marea Britanie, au incercat sa identifice genele tuberculozei pe un schelet al unei femei, care data inca din secolul al 19-lea, dintr-o cripta din Leeds cu ajutorul sistemului de captura prin hibridizare.

Studiul face parte dintr-o cercetare mai ampla si s-a dorit ca, prin intermediul acestei cercetari, mecanismul de tratare a anumitor boli sa se imbunatateasca.

Anumite tulpini ale tuberculozei afecteaza oasele, in special pe cele ale coloanei vertebrale, iar urmele raman mult timp dupa decesul unei persoane. Fiecare sectiune mica de os a fost plasata intr-o solutie si pusa apoi intr-un aparat special care a capturat fiecare secventa de gena din ADN.  Descoperirea este una extrem de importanta pentru viitorul medicinei.

 

Text: Ruxandra Raica

octombrie 30th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate