Timp

TimpSe spune ca timpul le vindeca si le rezolva pe toate. Nimic mai adevarat si in acelasi timp nimic mai fals. Timpul nu este nimic mai mult decat moneda de schimb pentru uitarea noastra. O moneda extrem de valoroasa pe care o cheltuim adesea mult prea usor.

Trecerea timpului estompeaza durerea, dar nu rezolva problema. Trecerea timpului te face sa te gandesti la vremuri grele si sa-ti spui “ce nefericit eram atunci”, fara sa-ti dai seama ca, de fapt, nefericirea este inca acolo, in sufletul tau, doar ca o simti la o intensitate mai mica.

 

Nimic nu s-a rezolvat legat de nefericirea ta trecuta si nimic nu se va rezolva. Doar tu vei incepe incet, incet sa uiti. Si viata va avea grija sa vina peste tine cu alte bucurii si alte nefericiri. Conjuncturile se schimba, personajele din vietile noastre se schimba, oportunitatile vin si pleaca, timpul trece si nefericirea ta nu mai e cea de odinioara. Te gandesti din ce in ce mai rar la ea si sufletul nu ti se ma strange atat de tare. Si un zambet ti se contureaza in coltul gurii. Te bucuri ca ai depasit momentul. Deci e adevarat, timpul le rezolva pe toate!!!

 

Dar de cat timp e nevoie? Si atunci iti dai seama ca ai platit cu ani din viata pentru iluzia unei rezolvari sau a unei vindecari. Umbra nefericirii tale este inca acolo. Si va fi mereu, inghesuita intr-un colt al sufletului tau. Timpul nu le vindeca pe toate. Cu timp platesti pentru uitare. Vindecarea e in doar in puterea noastra.

 

Si aveti grija de timpul vostru. Este extrem de valoros!!!

 

Text: Alina Niculescu