Timpul – un factor important in riscul de a face o infectie

Timpul – un factor important in riscul de a face o infectieSe pare ca orele unei zile ar putea fi un factor important in riscul de a face o infectie, a raportat BBC. Cercetatorii americani au demonstrat faptul ca o proteina din sistemul imunitar este afectata de schimbarile in chimia organismului ce au loc pe tot parcursul zilei. Asadar, orele pot influenta severitatea unei infectii.

Plantele, animalele si chiar bacteriile trec printr-o rutina a celor 24 de ore, cunoscuta drept ritmul cicardian. Mai este cunoscut si faptul ca exista anumite variatii ale sistemului imunitar pe tot parcursul zilei. Sistemul imunitar trebuie sa detecteze o infectie inainte de a incepe sa lupte impotriva infectiei respective. Oamenii de stiinta au facut cercetari asupra uneia dintre proteinele implicate in detectarea infectiei. Experimentele realizate pe cobai au demonstrat ca aceasta proteina TLR9 functioneaza si este controlata de ceasul biologic uman.

 

Text: Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

 

februarie 22nd, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate