Tinerii sunt de 2x mai stresati decat adultii

shutterstock 55578685Adolescentii sunt la fel de stresati ca si adultii, uneori chiar mai mult, conform unui nou studiu, care ofera o imagine de ansamblu asupra crizei din adolescenta.

Adolescentii recunosc ca nivelul lor de stres in timpul anului scolar este unul foarte ridicat. Se pare ca, in aceasta perioada, nivelul de stres al adolescentilor este de doua ori mai crescut  decat cel al adultilor, potrivit unui sondaj anual publicat de American Psychological Association.

Rezultatele sondajului realizat in randul a 1018 adulti si 1950 adolescenti nu sunt o surpriza pentru profesionistii care au experienta in lucrul cu tinerii. Oamenii de stiinta confirma faptul ca presiunile din timpul scolii, problemele sociale sau alte activitati combinate cu presiunea din mass-media au un impact puternic asupra adolescentilor.

Adolescentii, mai tensionati decat adultii

Rezultatele acestui studiu arata ca nivelul mediu de stres al adolescentilor este de 5,8 pe o scara de 10 puncte si de 5.1 pentru adulti.

30% dintre adolescenti au raportat faptul ca se confrunta cu depresii din cauza stresului si 3% dintre ei s-au simtit complet coplesiti. 36% spun ca stresul le afecteaza puterea de concentrare asupra sarcinilor si 23% recunosc ca se confrunta cu lipsa apetitului atunci cand se simt stresati.

“Este alarmant faptul ca nivelul stresului la adolescenti este foarte similar celui al adultilor”, declara Norman B. Anderson, CEO al APA.

 

Text: Andreea Popescu