Top 10 orase din Europa pe care trebuie sa le vezi

top-10-orase-de-vazutIn lume exista locuri minunate care ar trebui vizitate macar o data in viata, obiective turistice care si-au castigat pe merit locul intr-un top al celor mai frumoase destinatii. Pentru ca vine sezonul concediilor, ne-am gandit sa va ajutam sa va alegeti o destinatie fascinanta unde sa va relaxati, sa mancati, sa va distrati si sa ramaneti cu cele mai frumoase amintiri.Iata un top descrescator al celor zece destinatii ce merita vizitate cu prima ocazie!

Locul 10: Bruges – Belgia

Acest mic orasel are o arhitectura splendida, este un oras plin de canale si este de multe ori numit „Venetia Nordului”, iar Friet Museum de pe Vlamingstraat este singurul muzeu dedicat… cartofului.

Locul 9: Salzburg – Austria

Salzburg sau „castelul sarat” este iubit pentru panorama pe care o ofera. Este, de asemenea, casa uneia din cele mai bune fabrici de bere din lume, Augustiner Brau. Nu e vorba doar despre bere, deoarece si mancarea din imprejurimi este foarte buna: snitel, salata de cartofi, carnati… delicii rustice din bucataria austriaca.

Locul 8: Siena – Italia

Siena este un oras mult mai frumos decat pe cartile postale si mai elegant decat in tablourile lui Lorenzetti. In plus, mancarea este sublima. Gazduieste cursa de cai Palio di Siena care este frenetica si acum, la 800 de ani de la prima editie.

Locul 7: Viena – Austria

Muzica, asa cum o stim noi, ar fi fost de nerecunoscut fara existenta fundatiei austriece, care a alimentat talentul lui Mozart, Beethoven, Brahms si Mahler, plus Schubert si Strauss. Viena este recunoscuta ca unul dintre orasele pline de arta si cultura. Cat timp sunteti acolo, stati la hotelul Sacher, solicitati o camera cu vedere spre Casa Operei si gustati o felie din faimosul tort Sacher.

Locul 6: Cracovia – Polonia

UNESCO a numit Cracovia Orasul Literaturii in 2013, un nume binemeritat. Polonia a fost casa a trei scriitori castigatori ai premiului Nobel. Orasul inca gazduieste in jur de treizeci de festivaluri de carte in fiecare an.

Locul 5: Barcelona – Spania

Pe timpul zilei, putem vizita muzeul Picasso sau ne putem aranja prosopul pe plaja Barceloneta (incearca sa ajungi devreme deoarece se aglomereaza repede). Cand soarele apune, centrul Cataluniei este cunoscut pentru unele dintre cele mai reusite petreceri de noapte din lume. Marsella, un bar care odinoara a fost frecventat de Hemingway, Gaudi si Dali, este inca popular, in timp ce clubul Barcelona Pipa este la mare cautare.

Locul 4: Roma – Italia

Roma este unul dintre acele orase care te fascineaza. Atractii turistice renumite, cum ar fi Panteonul (care se viziteaza gratuit), sunt din plin, dar aminteste-ti sa iti iei un espresso de la Sant Eustachio inainte sa pornesti la drum. Pierde-te in Orasul Etern pe aleile pietruite, e posibil sa descoperi unele dintre cele mai spectaculoase picturi ale lui Caravaggio in biserici ca San Luigi dei Francesi.

Locul 3: Praga – Cehia

Muzeul Mucha, dedicat activitatii artistului Alphonse Mucha, trebuie vazut neaparat. De asemenea, o vizita la Bertramka (unde a stat Mozart in timpul vizitelor sale la Praga) este mai mult decat interesanta. Stai cu ochii in patru dupa cantaretii amatori din strada, papusari. Si daca este un lucru pe care chiar trebuie sa il faci in Regatul Boemiei, acela este sa te infrupti din preparatele locale! Comanda-ti cat mai mult gulas si mananca cat mai multe galuste.

Locul 2: Budapesta – Ungaria

Cand te afli in capitala Ungariei, cafenelele legendare ca New York Kavehaz si Gerbeaud sunt cele mai vizitate, de asemenea si statiunile balneoclimaterice construite in secolele XVI si XVII de catre otomani.

Locul 1: Florenta – Italia

Florenta este castigatoarea noastra, o frumusete in ceea ce priveste arta, arhitectura, istoria si bucataria; practic, in acest oras nu iti va fi foame niciodata. Localurile ca Trattoria Le Mossacce si San Lorenzo Market sunt printre cele mai cautate. Ai grija sa nu ratezi o vizita la muzeul Gucci!

Text: Maria Camelia Diaconu