Trucuri simple pentru buze pline

Buzele pline sunt dorite de toată lumea, iar acest lucru este confirmat de succesul pe care îl au în ultimul timp intervențiile de augmentare a buzelor. De multe ori însă, rezultatele acestora nu sunt tocmai estetice, iar între buzele perfecte pe care ni le imaginăm și realitate apar diferențe foarte mari. De aceea, îți propunem câteva trucuri simple și naturale pentru buze mai pline.

Pentru buze frumoase și sănătoase, farmacistii Catena recomandă balsamul reparator Rilastil Repairing, tratament emolient și reparator cu acțiune intensivă de reparare și emoliere pentru buzele foarte uscate și crăpateExfoliază și hidratează!

În primul rând, trebuie să știi că buzele arată mai mari dacă sunt cât mai fine, pentru că astfel reflectă lumina. Așa că este indicat să eliminăm celulele moarte de la suprafață cu ajutorul unei periuțe moi pentru dinți. Aceasta este de fapt o exfoliere ușoară, care ne va face buzele mai moi și mai frumoase.

Pasul următor este hidratarea, pentru că după cum bine știi, buzele uscate au tendința să se strângă și par automat mai mici. De aceea, balsamul pentru buze este un must, indiferent de sezon. Pentru a evita crăparea și uscarea lor, trebuie să alegem un balsam de calitate, care să conțină uleiuri hidratante. Dacă are în compoziție chiar ulei de mentă, este cu atât mai bine, pentru că acesta stimulează circulația și buzele par automat mai pline și mai colorate. Este important însă să lăsăm balsamul să acționeze măcar cinci minute înainte de a aplica rujul.

Joacă-te cu luminile și umbrele!

Există și artificii de make-up pe care le putem utiliza pentru a obține efectul de buze pline. Unul dintre ele este să aplicăm puțin fond de ten sau corector pe buze, depășind puțin conturul natural al acestora. Astfel nu doar că le vom uniformiza, ci vom crea și iluzia că sunt mai mari. Această este baza pentru machiajul buzelor.

Următorul truc este evidențierea arcului lui Cupidon, adică a adânciturii de la mijlocul buzei superioare. Ce trebuie să faci? Doar să aplici puțin iluminator în acea adâncitura, pentru că astfel lumina se va reflecta în zona respectivă, creând senzația de buze pline. Este un truc foarte simplu, care are un efect surprinzător. Merită să-l încerci!

Efectul poate fi amplificat lucrând puțin și sub buza inferioară, unde putem aplica autobronzant pe mijloc, pentru a crea o umbră ce va face buza de jos să capete mai mult volum.

Trucuri de colorare

Acum că am aplicat baza, să trecem și la colorarea buzelor. Începem cu creionul pentru contur, care este indispensabil dacă vrem  să obținem efectul de buze pline. Creionul potrivit este cel cu două nuanțe mai închis decât buzele noastre. Acesta se aplică de jur împrejurul buzelor, dar și pe ele, pentru a le evidenția.

Alegerea rujului este cea care va face în continuare diferența. Așa cum ne îmbrăcăm în culori închise dacă vrem să părem mai slabe, la fel trebuie să evităm culorile închise dacă nu vrem să ne micșorăm vizual gura. Întotdeauna nuanțele deschise, luminoase, vor conferi volum buzelor noastre. Rozurile pale și nuanțele de nude sunt ceea ce vă recomandăm.

Efectul rujurilor deschise va fi amplificat de aplicarea unui gloss deasupra. Luciul va ajuta lumina să se reflecte în buzele tale, astfel că acestea vor părea automat mai pline. Glossul trebuie aplicat doar pe mijlocul buzelor pentru a obține cel mai bun rezultat. Pentru un efect mai intens, poți apela chiar la un gloss pe baza de mentă sau peptide, ingrediente care „umflă” pe loc buzele, efectul ținând chiar și o oră.

Îngrijirea buzelor

În locul glossului, putem apela și la un alt truc care ne va face buzele să arate mai bine, prin alternarea luminilor și umbrelor. După ce am aplicat rujul, putem trasa pe mijlocul buzelor o linie fină cu ajutorul unui creion alb. Apoi întindem ușor creionul cu degetul, făcându-l să se piardă în ruj. Creionul alb poate fi înlocuit și cu puțină pudră strălucitoare.

Framacistii Catena recomandă balsamul reparator Cicaplast, care ajută la reconstrucția epidermei buzelor datorită texturii de tip barieră. Formula concentrată cu Pantenol 5%, ingredient activ și anti-inflamator, îmbogățită cu MP-Lipide, calmează și protejează zonele uscate, crăpate sau iritate. Mai multe detalii aflați AICI!

Text: Bianca Bădescu