Ulei de măsline cu aur comestibil

Infuzia cu aur, sau o modalitate de a adăuga strălucire oricărui aliment. Un producător de ulei din Slovenia produce un ulei de măsline care conține fulgi de aur comestibili, informeazp Ferrari Press Agency.

Măslinele cultivate organic din Slovenia sunt cele folosite pentru a face uleiul la care se adaugă fulgii de 24 de karate. Boris Jenko, producătorul spune că produsul este un succes printre celebrități și clientela restaurantelor cu stele Michelin. Uleiul de măsline, numit pur și simplu Golden, este ambalat în sticle de 200 ml și costă 225 EUR fiecare.

Apreciat pentru calitatea sa, Golden a fost clasificat printre primele 20 de cele mai bune uleiuri de măsline din lume. „Suplimentele de aur fin de 24k comestibile sunt ca razele solare prinse în ambalaje grațioase, oferind uleiului nostru de măsline o notă de eleganță nesfârșită, gust incontestabil și valoare premium. „Culturile antice considerau aurul ca un metal mistic care reprezintă perfecțiunea materiei și credeau că poate stimula forța vieții umane și amplifica vibrațiile la toate nivelurile atunci când este ingerat.

Inovația, constând în utilizarea aurului comestibil, continuă de fapt o îndelungată tradiție ce se întinde până la societatea egipteană antică, unde se credea că aurul posedă puteri legendare, ce contribuie la o viață lungă și plinș de vitalitate. Mai recent, companiile de băuturi spirtoase s-au folosit de aurul comestibil pentru a dezvolta vodca infuzată cu aur și lichioruri infuzate cu aur. De multe ori, ingredientul este folosit de branduri pentru a face un produs mai atractiv pentru consumator.

Text Cristina Dudău

Foto Hepta