„Un pas in urma serafimilor”, 15 nominalizari la Premiile Gopo 2018

FOTO: Actorul Vlad Ivanov, nominalizat la sectiunea Cel mai bun actor in rol principal pentru rolul, din filmul „Un pas in urma serafimilor”

Au fost desemnate cele cinci lungmetraje care intra anul acesta in cursa pentru trofeul Gopo, la categoria Cel mai bun film, iar acestea sunt „6,9 pe scara Richter” (regia Nae Caranfil), „Breaking News” (regia Iulia Rugina), „Fixeur” (regia Adrian Sitaru), „Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor” (regia Emanuel Parvu) si „Un pas in urma serafimilor” (regia Daniel Sandu).

Lungmetrajul „Un pas in urma serafimilor” a strans 15 nominalizari, cele mai multe, pentru ca „6,9 pe scara Richter” si „Aniversarea” sa stranga 8 nominalizari, iar „Ana, mon amour”, „Breaking News” si „Fixeur” au primit cate 7 nominalizari.

La categoria Cel mai bun regizor, Nae Caranfil a fost nominalizat pentru „6,9 pe scara Richter”, Calin Peter Netzer pentru „Ana, mon amour”, Iulia Rugina pentru „Breaking News”, Adrian Sitaru pentru „Fixeur” si Daniel Sandu pentru „Un pas in urma serafimilor”.

La sectiunea Cea mai buna actrita intr-un rol principal concureaza Diana Cavaliotti („Ana, mon amour”), Voica Oltean („Breaking News”), Ela Ionescu („Dimineata care nu se va sfarsi”), Cristina Flutur („Hawaii”) si Ofelia Popii („Portrete in padure”).

Pentru titlul de Cea mai buna actrita intr-un rol secundar au fost nominalizate Carmen Tanase („Ana, mon amour”), Simona Bondoc („Aniversarea”), Diana Spatarescu („Fixeur”), Rodica Lazar („Hawaii”) si Ana Ciontea („Marita”).

FOTO: Andi Vasluianu, nominalizat la categoria Cel mai bun actor pentru rolul din filmul „Breaking News”

Sansa de a fi numit Cel mai bun actor intr-un rol principal va fi impartita de Mircea Postelnicu („Ana, mon amour”), Andi Vasluianu („Breaking News”), Tudor Aaron Istodor („Fixeur”), Alexandru Potocean („Marita”), Serban Pavlu („Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor”) si Vlad Ivanov („Un pas in urma serafimilor”).

La categoria Cel mai bun actor intr-un rol secundar s-au evidentiat Emanuel Parvu si Lucian Ifrim („Aniversarea”), Adrian Vancica („Ultima zi”), Ali Amir si Ilie Dumitrescu Jr. („Un pas in urma serafimilor”).

Se va acorda si trofeul pentru Cel mai bun film European, sectiune la care vor concura „Cealalta parte a sperantei” / „The Other Side of Hope”, „Despre trup și suflet” / „On Body and Soul”, „Dunkirk” / “Dunkirk” , „Mister in Slack Bay” / „Ma Loute’’, „(M)ucenicul” / „(M)uchenik” .Castigatorii, anunati pe 27 martie

Nu mai putin de 23 de lungmetraje romanesti lansate in cinematografe in 2017 au fost luate in considerare de juriu pentru desemnarea nominalizarilor celei de-a XII-a editii a Premiilor Gopo, iar castigatorii vor fi anuntati in cadrul galei din 27 martie, care va avea loc la Teatrul National din Bucuresti. Nominalizarile au fost stabilite de un juriu de preselectie format din profesionisti din domeniu si critici de film. După anuntarea nominalizarilor, aproximativ 450 de membri activi din industria cinematografică romaneasca vor fi invitati sa desemneze castigatorii trofeelor Gopo 2018, printr-un sistem de vot asigurat de firma de audit si consultanta PwC Romania.

Gala Premiilor Gopo 2018 – editia a 12-a este organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Babel Communications si Ministerului Culturii si Identitatii Nationale.

Lista completa a nominalizarilor la toate categoriile o puteti citi AICI.

Credit foto: Adi Marineci/Premiile Gopo