Un stil de viață prietenos cu organismul nostru și cu mediul: alimentația bazată pe plante sau veganismul

A fi vegan înseamnă a evita consumul de produse de origine animală, lactate, ouă, inclusiv mierea. Termenul “vegan” a fost creat în 1944 de către Donald Watson (1910-2005), cofondatorul Societăţii Vegane (The Vegan Society) din Marea Britanie. În fiecare an la data de 1 noiembrie, este sărbătorită Ziua mondială a veganismului.

Nu de puține ori ne-am întrebat dacă ar fi benefic să adoptăm o alimentație bazată pe plante, dacă s-ar potrivi stilului nostru de viață și dacă ne-ar satisface nevoile nutriționale. Datele celui mai recent sondaj OnePoll* ne arată că 65% dintre români și-ar dori să includă în dieta lor mai multe mâncăruri pe bază de plante, dar nu sunt siguri de unde să înceapă, iar 28% au făcut schimbări la regimul alimentar în timpul pandemiei.

Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, membru în Comitetul Consultativ în Nutriție Herbalife, ne ajută să găsim răspunsuri la aceste întrebări.

Alimentația bazată pe plante sau veganismul este prietenoasă atât cu organismul nostru, cât și cu mediul înconjurător. Este o alimentație mai diluată caloric și densă nutrițional, este bogată în fibre, în unele vitamine și minerale, nu are colesterol, are foarte puține grăsimi saturate, mulți antioxidanți și un nivel redus de sodiu. Ne referim la un stil de viață, dieta vegană fiind doar o componentă a acestuia”, declară Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu.Principalele beneficii ale alimentației bazate pe plante

Acest tip de alimentație este indicat tuturor și nu doar persoanelor care suferă de o anumită afecțiune, iar dr. Zugravu scoate în evidență principalele beneficii ale alimentației bazate pe plante. Cerealele și leguminoasele, legumele și fructele, nucile, fructele oleaginoase și semințele fac parte din această alimentație, ceea ce ajută la obținerea unei greutăți normale, la scăderea colesterolului sau a trigliceridelor.

Noua generație de shake-uri Formula 1

Dar ca în orice alimentație, și veganismul trebuie abordat cu moderație și cu echilibru. Astfel, Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu recomandă celor care doresc să adopte veganismul: „Trecerea la o alimentație 100% vegană trebuie realizată treptat. Să investigheze rețetele existente pe internet, în cărți, să meargă la cursuri de profil, pentru că mulți își schimbă mai greu obiceiurile alimentare. Și, mai ales, să analizeze cu obiectivitate motivele pentru care au hotărât acest lucru și să vadă dacă sunt suficient de solide, pentru că, cel puțin la început, drumul este destul de dificil”.

Herbalife Nutrition vine în sprijinul celor care doresc să adopte o alimentație bazată pe plante prin produse cu ingrediente vegane. Tri Blend Select este un shake proteic 100% vegan, din mazăre, quinoa și semințe organice de in, bogat în fibre și cu un conținut scăzut de zahăr. Are doar 20 g de proteine, 6 g de fibre și 151 kcal pe porție, conține ingrediente din surse naturale și organice, furnizând vitamina C și 7 minerale cheie – perfecte pentru cei care caută o nutriție naturală și de calitate.

Noua generație de shake-uri

De asemenea, noua generație de shake-uri înlocuitoare de masă Formula 1 are ingrediente vegane, este fără gluten şi fără coloranți artificiali, și oferă mese complete din punct de vedere nutrițional pentru toate gusturile. Savurează shake-ul Formula 1 ca un mic dejun nutritiv, prânz sau cină pentru a sprijini obiectivele pentru un stil de viață activ. Acest produs este extrem de versatil putând fi folosit chiar și în prepararea de gustări, deserturi sau feluri principale. Pentru un plus de inspirație, Herbalife Nutrition pune la dispoziția clienților o Carte de Bucate cu 80 de rețete din Europa și Africa, realizate în colaborare cu Chef Rachel Allen.

Produsele sunt disponibile exclusiv prin rețeaua de membri independenți ai companiei. Pentru mai multe informații despre produsele Herbalife Nutrition, contactează un Membru Independent Herbalife Nutrition aici: https://contact.herbalife.ro/.

*Sondaj realizat de OnePoll pentru Herbalife Nutrition în România în perioada 23 – 25.09.2020, pe un eșantion local de 1.000 de persoane.