Un supliment pe baza de tomate – cheia impotriva infarctului

Un supliment pe baza de tomate – cheia impotriva infarctuluiStim deja de foarte mult timp ca licopenul cu proprietatile sale a acaparat lumea stiintifica. De data aceasta, cercetatorii de la Universitatea Cambridge anunta ca au adunat toate proprietatile licopenului intr-un singur supliment alimentar.

Acest supliment ar putea preveni riscul de infarct deoarece o singura capsula ar putea contine echivalentul aflat in aproximativ 3 kg de rosii. Licopenul este un antioxidant care da culoarea rosie acestei legume, care incetineste imbatranirea celulelor si care previne formarea cheagurilor de sange, una dintre principalele cauze ale atacurilor de cord.

Expertii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, au realizat acest studiu cu ajutorul a 36 de voluntari si a 36 de persoane care sufereau de afectiuni cardio-vasculare. Aceste suplimente se pare ca au imbunatatit functiile endoteliale. Aceste rezultate sunt promitatoare. O alimentatie echilibrata, bogata in fructe si legume, reprezinta cheia unei inimi sanatoase. Incercati tot felul de retete care sa includa rosii.

 

Text: Ruxandra Raica

ianuarie 8th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate