Unii oameni sunt predispusi genetic sa raceasca

Unii oameni sunt predispusi genetic sa raceascaPoate va intrebati de ce unii racesc de zece ori pe iarna, iar de altii niciun virus nu pare sa se lege. Nu doar pentru ca au noroc, in orice caz, ci si pentru ca beneficiaza de ajutor genetic. Cercetatorii britanici au descoperit ca anumiti oameni sunt predispusi genetic sa evite raceala, iar altii sa se aleaga cu ea an de an. Aceasta descoperire poate sta la baza unui nou tratament antiraceala. Oamenii de stiinta au introdus virusul racelii la 17 oameni sanatosi si i-au monitorizat timp de 5 zile. 9 dintre ei s-au imbolnavit, iar ceilalti 8 nu au avut simptome deloc.

La cei care s-au imbolnavit s-a constatat o inflamare a anumitor gene cu 36 de ore inainte de instalarea simptomelor. In schimb, cei care au ramas sanatosi au avut o cu totul alta parte a genelor activate, ceea ce arata ca la ei corpul lupta activ cu virusul. Acest lucru ii va ajuta pe cercetatori sa detecteze raceala inainte de instalarea simptomelor si sa ia masuri preventive. Daca aceasta descoperire va da roade, in curand vom avea un medicament care sa ne fereasca de raceala cu adevarat.

Text: Bianca Badescu

august 29th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate