Urinarea nocturna frecventa scade productivitatea din timpul zilei

probleme cu urinarea nocturnaOamenii care se trezesc pentru a merge la toaleta in mijlocul noptii sunt mai putin productivi la serviciu fata de oamenii care dorm pe tot parcursul noptii. Nicturia, adica pierderea ritmului circadian de formare a urinei, trezeste practic bolnavul din somn si este legata de scaderea productivitatii la serviciu, spun specialistii.

In urma unui studiu prezentat in timpul congresului Asociatiei Europene de Urologie de la Milano s-a descoperit ca aceasta afectiune practic scade productivitatea cu pana la 24%, un procent mult mai mare decat in cazul oamenilor care sufera de astm de exemplu.

 

Nicturia este o problema ce afecteaza o treime dintre adulti si este adesea subestimata, insa adevarul este ca are un foarte mare impact asupra calitatii vietii, pentru ca afecteaza somnul si astfel performantele din timpul zilei. Cauzele si factorii declansatori ar putea fi diabetul zaharat, afectiuni ale prostatei, bolile renale, ciroza hepatica, disfunctiile inflamatorii pelvine, bolile degenerative, sarcina din ultimul trimestru, consumul exagerat de sare etc.

 

Text: Ruxandra Raica