Urinarea nocturna frecventa scade productivitatea din timpul zilei

Urinarea nocturna frecventa scade productivitatea din timpul zileiOamenii care se trezesc pentru a merge la toaleta in mijlocul noptii sunt mai putin productivi la serviciu fata de oamenii care dorm pe tot parcursul noptii. Nicturia, adica pierderea ritmului circadian de formare a urinei, trezeste practic bolnavul din somn si este legata de scaderea productivitatii la serviciu, spun specialistii.

In urma unui studiu prezentat in timpul congresului Asociatiei Europene de Urologie de la Milano s-a descoperit ca aceasta afectiune practic scade productivitatea cu pana la 24%, un procent mult mai mare decat in cazul oamenilor care sufera de astm de exemplu.

 

Nicturia este o problema ce afecteaza o treime dintre adulti si este adesea subestimata, insa adevarul este ca are un foarte mare impact asupra calitatii vietii, pentru ca afecteaza somnul si astfel performantele din timpul zilei. Cauzele si factorii declansatori ar putea fi diabetul zaharat, afectiuni ale prostatei, bolile renale, ciroza hepatica, disfunctiile inflamatorii pelvine, bolile degenerative, sarcina din ultimul trimestru, consumul exagerat de sare etc.

 

Text: Ruxandra Raica

martie 19th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate