Vaccinarea in Romania – intre realitate si prejudecata

poza vaccinarea in RomaniaExista peste 26 de boli infectioase la nivel mondial ce ar putea fi prevenite prin vaccinare, printre acestea amintim vaccinul impotriva poliomielitei, rujeolei, hepatitei B sau HPV. Cu toate acestea, subiectul vaccinarii este inca unul controversat, atat pentru opinia publica, cat si pentru lumea medicala.

Astfel ca nu putini dintre noi ne gasim in situatia de a ne intreba daca este bine sau nu sa ne vaccinam. De aceea, Societatea Romana de Microbiologie, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, a organizat vineri prima editie a Conferintei Nationale de Actualitati in Vaccinologie.

 

Manifestarea a reunit autoritati si experti in domeniul vaccinologiei din tara si din strainatate, dar si reprezentanti ai mass-media si ai societatii civile, pentru a dezbate rolul vaccinurilor si Programul National de Imunizare. “Societatea Romana de Microbiologie doreste sa traga un puternic semnal de alarma cu privire la importanta prevenirii bolilor transmisibile prin vaccinare. Este important sa se transmita informatii corecte in legatura cu rolul vaccinurilor, bazate pe dovezi stiintifice”, a declarant conf. univ. dr. Alexandru Rafila, presedintele S.R.M.

 

Text: Bianca Badescu