Vernisaj Eveniment

vernisaj_eveniment,,Turnul de fildes” si  ,,Turnul Babel” in curtea Academiei Romane

Cunoscuti artisti plastici, academicieni, universitari, studenti sau pur si simplu iubitori ai artelor au participat, joi 3 decembrie 2009, la un vernisaj de exceptie. In incinta parcului din fata Academiei Romane a avut loc inaugurarea a doua lucrari de arta monumentala realizate de artistii Florin Ciubotaru si Henry Mavrodin – ‘Turnul de Fildes’ si ‘Turnul Babel’. In paralel cu cele doua monumente a avut loc si inaugurarea expozitiei de obiecte semnate de cei doi mari artisi plastici romani. Lucrarile sunt expuse in sala Theodor Pallady a Bibliotecii Academiei Romane si vor putea fi vizionate pana in data de 20 decembrie.

Punerea in opera, asamblarea si amplasarea au fost posibile prin sprijinul financiar al Fundatiei Fildas Art si al doamnei Anca Vlad.

,, Am iubit intotdeauna artele. Am ales acest proiect pentru ca raspundea unei vechi dorinte: sa las si eu, umil sponsor, o amprenta pe pamantul patriei. Si nimic nu putea fi mai inspirat decat obiectele marilor nostri artisti Florin Ciubotaru si Henry Mavrodin”, a spus Doamna Anca Vlad, presedintele companiei Fildas, mare iubitoare de arta.

Alaturi de domnia sa au tinut un discurs atat Acad. Marius Sala, vicepresedintele Academiei Romane cat si cei doi mari artisti, Florin Ciubotaru si Henry Mavrodin.

Acad. Marius Sala: ,, Gestul celor doi creatori, Florin Ciubotaru si Henry Mavrodin, ne onoreaza, reluand speranta unei lumi mai bune, reconciliata spre o nobila intelegere intre semeni. Cu pretuire, Academia Romana isi asuma pastrarea si ocrotirea operelor ce devin parte din biografia noastra culturala”.

Henry Mavrodin: ,, Colegul meu, Florin Ciubotaru, precum lemnul de esenta nobila, imbatraneste frumos si patina dobandita ii exalta aceeasi privire, cu care continua sa vada tot ce le scapa celorlalti,gasind firesc, ce multi dintre noi, cauta o viata intreaga”.
Florin Ciubotaru: ,, Din tinerete, avand un bun sima de orientare, Mao si-a desenat un proiect de viata si profesie. Accentele spontane, nevprevazutul, excentritatea potrivit temperamentului sau le-a exprimat cu masura si consecventa. Imaginile sale dezvaluie multa stiinta, sunt atat de stabile si echilibrate ca nu poti face nimic”.

Coordonatorul proiectului a fost nimeni alta decat Ileana Stanculescu care, din 1997 este membru stagiar al Uniunii Artistilor Plastici Profesionisti. ,,Florin Ciubotaru si Henry Mavrodin sunt pentru mine doua profile umane similare expresivitatilor celor doua Turnuri. Idealitatea temelor alese se contopeste cu idealitatea gestului donatiei catre Academia Romana si sunt perfect coerente cu profilul celor doua vieti inchinate aceluiasi ideal. As dori sa subliniez totodata si importanta deosebita a prezentei in cadrul proiectului a doamnei Anca Vlad, care a transformat monumentele, din fapt ideal, in fapt real.