Video call-urile au crescut interesul pentru intervenţiile chirurgicale

Platforma Zoom, cea mai intens folosită în perioada de izolare, este motivul pentru care tot mai multe femei aleg să-şi facă diferite proceduri chirugicale la nivelul feţei.

Statisticile arată că numărul de programări la clinicile de înfrumuseţare a crescut. Un chirurg plastician britanic spune că, în general, Social Media îi trimite pacienţii pentru intervenţii minore, însă în această perioadă, spune el, nu mai face faţă programărilor.

Acelaşi specialist crede că oamenii au acum mai mult timp liber pentru a se gândi la lucrurile care i-ar putea face fericiţi şi de aceea apelează la serviciile sale. Doctorul a dezvoltat o aplicaţie prin care îi ajută pe pacienţie să-şi vadă visul împlinit. Prin intermediul aplicaţiei 3D, fiecare pacient îşi poate simula noua înfăţişare înainte de realizarea operaţiei.   

De asemenea, un alt doctor specialist recunoaşte că în Londra, majoritatea pacienţilor care doresc proceduri minim invazive, sunt cei care au diferite conturi pe Social Media, precum Instagram şi Snapchat, acest trend începând odată cu apariţia selfie-urilor realizate cu telefonul mobil. Cererea a crescut la dezvoltarea video-urilor, a live-urilor şi, acum, a video-callurilor, acestea având o claritatea tot mai bună şi nefiind photoshopate.

Social Media a crescut rata anxietăţii 

Doctorii menţionează că aceste nemulţumiri privind aspectul  în Social Media, mai ales în video-calluri, reprezintă o formă nouă de anxietate. De cele mai multe ori, pacienţii îşi văd mai distorsionat nasul pe aceste platforme, iar de aici şi numărul mare de cereri pentru acest tip de intervenţie.

Uite cum poţi combate anxietatea!

Specialiştii numesc acest fenomen tot mai prezent, în special în rândul femeilor, “chirurgie pentru realitatea virtuală”.

Dacă nu doreşti să apelezi la bisturiu, pentru intervenţii minore, adaugă gama Hydrotenseur de la Rilastil în rutina ta.

Text: Bettina Cristea

Photo: Freepik