Vitamina B previne Alzheimerul si pierderea memoriei

Vitamina B previne Alzheimerul si pierderea memorieiO doza zilnica de vitamina B ar putea lupta cu succes impotriva pierderii memoriei la batranete si ar putea proteja deopotriva impotriva bolii Alzheimer, potrivit unui nou studiu. Cercetarea a fost realizata pe un esantion de aproximativ 250 de persoane, a caror medie de varsta era de 70 de ani si care prezentau probleme legate de memorie. Participantilor la studiu li s-a administrat fie vitamina B, care se gaseste in mod natural in alimentele precum fasolea, cerealele integrale, bananele sau carnea, fie un produs placebo. 

In urma studiului, s-a constatat faptul ca vitamina B mentine procesele mintale, precum procesul de planificare si cel de organizare. Vitamina B este cunoscuta si datorita faptului ca micsoreaza iritabilitatea si mareste puterea de concentrare. Cercetarea a demonstrat de asemenea ca persoanele carora li s-au administrat capsulele placebo au prezentat un nivel mai scazut al unei proteine aflate in creier, cunoscuta ca urmare a faptului ca poate creste riscul de dementa.

 

Text: Ruxandra Raica

decembrie 22nd, 2011 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate