Vrei un păr bogat? Iată ce este de făcut!

Un păr bogat și plin de volum e fără îndoială dorinţa oricărei femei cu părul subţire. Este foarte normal să se întâmple aşa, dat fiind faptul că podoaba capilară a reprezentat încă din cele mai vechi timpuri un element irezistibil de seducție.

Mai mult decât atât, un păr frumos, bogat și plin de volum face pe oricine să se simtă bine, şi să-i crească încrederea în sine.

Am făcut o mică cercetare despre cum poţi să dai volum părului, şi iată ce am aflat de la experţi!Cauze

Un păr lipsit de volum, este, de obicei, cel cu firul subţire. Iar senzaţia de volum scade şi mai mult când părul cade şi devine tot mai rar. Experţii spun că dintre numeroasele cauze ale subțierii părului, predispoziția ereditară este cea mai comună. Se spune că acest lucru nu se limitează doar la ereditatea familială directă, ci poate fi atribuit și unei anumite etnicități. De exemplu, aşa cum ai observat şi tu, comparativ cu europenii, asiaticii au un păr semnificativ mai gros și mai puternic. 

Alte cauze care pot duce la subțierea părului sunt fluctuațiile hormonale. Stresul sau deficiența de vitamine și minerale pot fi cauza. Hormonii sunt motivul pentru care părul îşi pierde din densitate odată cu vârsta. De asemenea, suntem afectate de căderea părului odată cu trecerea anilor. În timpul sarcinii, de exemplu, părul se buclează. Toate motivele fiind strict hormonale.

Dacă te confrunți cu o lipsă de vitamine, minerale, proteine și oligoelemente, părul nu poate fi hrănit cu nutrienții necesari. Astfel, acestuia îi lipsește fundamentul pentru o structură puternică. Ce este de făcut? Vezi în continuare!

Totul începe de la rădăcini

Primul pas pentru a avea un păr fermecător este de a-i mări volumul și creșterea părului. Specialiştii spun că este important să masăm scalpul și foliculii părului în mod regulat, mai ales când ne spălăm pe cap, deoarece acest lucru va spori circulația sangvină la foliculi. Totodată, va spori relaxarea și rezistența rădăcinilor părului, creând un păr cu aspect mai sănătos.

Următorul pas este uscarea. Părul nu trebuie uscat cu capul în jos. Astfel, nu faci decât să obţii un păr dezordonat şi încâlcit. Vei avea rezultate mai bune dacă-ţi înclini capul într-o parte şi-n alta. Foloseşte pentru uscare lui şi o perie clasică.

Ştim că te-ai obişnuit cu o anumită frezură, dar speciliştii recomandă ca, din când în când, să mutăm cărarea pe partea cealaltă. Astfel, părul va prinde viaţă imediat şi nu va mai sta lipit.

Foloseşte corect fixativul!

Rolul fixativul este de a menţine firul de păr într-o anumită poziţie. Cu ajutorul lui, poţi da volum părului. Acesta trebuie aplicat şuviţă cu şuviţă, de dedesubt.

Un alt truc, bigudiurile calde. Ele dau volum imediat. Nu uita, neapărat trebuie să fie bigudiuri mari, pentru realizarea volumului. Cu cât sunt mai mici, cu atât vei obţine bucle mai spiralate, care se vor lipi între ele.

Foloseşte peria rotundă sau rotativă, dar ai grijă să fie suficient de mare. Perii ar trebui să depăşească doar puţin părul rulat pe ea. Această tehnică nu creează numai volum, ci oferă şi luciu.

Iar dacă foloseşti produse de coafat, precum gelul şi ceara, aplică-le de la vârfuri în sus. Şi nu în ultimul rând, investește în produse cosmetice de calitate și vei vedea rezultate acum, dar și pe termen lung.

Photo: Freepik