YouTube interzice noi tipuri de conţinut

Cea mai mare platfomă online de audio-video va interzice conţinutul care contrazice recomandările OMS privind pandemia cu COVID-19. De pe YouTube vor dipărea video-urile ce conţin informaţii neverificate din punct de vedere medical, pentru a elimina dezinfomarea de pe paltformă.

Decizia a fost luată în urmare unei teorii ale conspiraţiei apărute în online, potrivit căreia există o asociere între pandemia cu noul coronavirus şi reţelele 5G, instalate de companiile de telefonie mobilă.

“Deci oamenii spun ‘ia vitamina C, turmeric, te vor vindeca’, acestea sunt exemple de lucruri care ar reprezenta o încălcare a politicilor noastre. Orice informaţie care contrazice recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii încalcă politicile noastre”, a declarat Susan Wojcicki, CEO YouTube.

CEO-ul a spus că YouTube a înregistrat o creştere cu 75% a cererii de ştiri din surse “oficiale”.

YouTube nu este singura platformă care face astfel de demersuri. Săptămâna trecută, reprezentanţii Facebook au anunţat că utilizatorii care au citit, vizionat sau distribuit informaţii false despre pandemia cu COVID-19 vor primi alerte prin care li se va solicita să acceseze site-ul OMS. 

 Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images