Ziua Nationala impotriva Cancerului de San: Alexandra Nechita va ilumina in roz cel mai modern complex de cladiri din Bucuresti

FOTO: www.facebook.com/FundatiaRenasterea

Duminica, 1 octombrie, cu prilejul Zilei Nationale impotriva Cancerului de San, cel mai modern complex de cladiri din Bucuresti va fi iluminat in roz. Este vorba despre Global Worth Tower, singura cladire acreditata Platinium Green din Europa de Est, si de Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania.

„Iluminare in roz” este un eveniment-simbol ce sustine lupta impotriva cancerului de san, organizat de Fundatia Renasterea si sustinut de Catena. La editia de anul acesta, pictorita si sculptorita Alexandra Nechita a fost invitata sa declanseze lumina roz care va invalui cele doua cladiri din Bucuresti. Dupa momentul iluminarii, artista va dezveli o lucrare proprie dedicata Sanatatii Femeii.Peste 70 de tari ilumineaza in roz cladiri de referinta

Luna octombrie este declarata la nivel mondial Luna Roz. Pe 1 octombrie, peste 70 de state ale lumii ilumineaza cladiri de referinta in culoarea roz, simbol al luptei impotriva cancerului de san. Scopul evenimentului este de a le reaminti femeilor ca a trecut un an si ca este momentul sa efectueze controlul medical periodic.

De la infiintare, Fundatia Renasterea, al carei presedinte si fondator este Mihaela Geoana, peste 70.000 de femei au beneficiat de servicii medicale, iar peste 2,4 milioane de femei au fost informate in legatura cu importanta preventiei si depistarii precoce a cancerului de san.

Pana in prezent, in Bucuresti au fost iluminate in roz: Ateneul Roman (2001), Muzeul George Enescu (2002), Teatrul National (2003), cladirea C.E.C. (2004) si Biblioteca Centrala Universitara (2005), Muzeul National de Arta (2006), Cercul Militar National (2007), Arcul de Triumf (2008), Institutul Oncologic din Bucuresti (2009), Palatul Parlamentului (2010), Palatul de Justitie (2011), Banca Natională a Romaniei (2012), Academia de Studii Economice (2013), Muzeul National al Taranului Roman (2014), Facultatea de Medicina (2015) si Palatul Cotroceni (2016).

Text: Oana Baltoc