3 pasi pentru a-ti ajuta partenerul sa treaca peste amintirile din trecut

3-pasi-pentru-a-ti-ajuta-partenerul-sa-treaca-peste-trecut-1_resultPsihologii recomanda sa nu intram intr-o noua relatie cu bagajele emotionale acumulate in trecut, deoarece impactul pe care acesta il va avea asupra actualei relatii va fi unul nefast. Dar a-ti uita trecutul este extrem de greu, deoarece amintirile se afla la baza comportamentului uman. In plus, exista persoane care, din diferite motive, raman conectate la experientele anterioare si se hranesc cu ele. Daca partenerul tau se plange constant de un nivel scazut al disponibilitatii emotionale si iti povesteste extrem de des experientele sale din trecut, este semn ca nu s-a deconectat inca. Daca il iubesti cu adevarat si iti doresti o relatie de lunga durata alaturi de el, atunci trebuie sa-l ajuti sa-si depaseasca trecutul. Iata care sunt cei trei pasi de baza!Comunicarea in cuplu. Cat si de ce este importanta?

Afla ce l-a traumatizat

Este un pas greu, mai ales daca partenerul tau nu este genul de persoana care sa se deschida usor in fata celorlalti. Daca simti ca nu se poate dezvalui usor, nu-l forta, ci lasa-i timp si fa-l sa se simta comod. Incearca sa ajungi cu pasi mici si siguri in sufletul lui si, mai ales, in mintea sa. Daca acesta a avut o relatie traumatizanta, violenta, o partenera care l-a inselat, mintit, furat, ii va fi greu sa-ti recunoasca tie asta. De asemenea, daca el simte ca a gresit in trecut, nu-i va fi usor sa-ti puna pe tava greselile pentru ca se va simti dezarmat in fata ta. Incercati sa gasiti un timp favorabil povestilor, astfel incat sa nu va intrerupa nimeni. Cand va incepe sa povesteasca ceea ce l-a afectat in trecut, doar asculta-l si, sub nicio forma, nu-l critica sau judeca. Da-i incredere in tine si arata-i ca il sustii in lupta sa pentru vindecare.

Iata 5 intrebari pe care nu trebuie sa i le pui niciodata unui barbat

Fii rabdatoare cu el

Dupa ce ai aflat problemele emotionale pe care acesta le are, nu incerca sa faci pe sfanta cu el si nici pe atotstiutoarea. Nu incerca, de asemenea, sa-i impui sa se vindece dintr-odata; doar pentru ca si-a recunoscut problema nu inseamna ca aceasta este rezolvata. Trebuie sa ai rabdare cu el si cu procesul de vindecare. Acesta este un pas extrem de greu pentru femeile acide, vulcanice si energice. Daca se plange de o durere sufleteasca trecuta, ia-l in brate si nu doar o data, ci de cate ori este nevoie. Incearca sa ramai calma si ajuta-l si pe el sa-si controleze emotiile, astfel incat sa reusiti impreuna sa rezolvati situatia cat mai rapid. Nu te certa cu el din nimicuri si nu-i aduce ca repros ceva din trecutul lui. Acest fapt va conduce, fara doar si poate, la despartire. Daca ii vei respecta trairile si te vei comporta matur, il vei face si pe el, inconstient, sa devina un astfel de exemplu.

Obiceiuri care iti pot salva relatia daca le faci inainte de culcare

Fa-l sa se simta comod langa tine3-pasi-pentru-a-ti-ajuta-partenerul-sa-treaca-peste-trecut-2_result

Daca stii exact care ii sunt pasiunile si cum se simte in largul lui sa-si petreaca timpul liber, atunci sustine-l in aceste activitati. Poate ii place fotbalul sau poate un film care ruleaza la cinematograf. Poti cumpara doua bilete si il poti surprinde perfect. Iubeste animalele? Fa-i cadou un animal de companie! Incearca pe cat posibil sa-i ridici starea de spirit si sa-l faci sa se simta confortabil alaturi de tine. Vei vedea ca in timp se va descotorosi de bagajul emotional din trecut si tu te vei bucura de un partener perfect, pregatit sa-si investeasca, din nou, sentimentele intr-o relatie.

Daca iti doresti sa-ti imbunatatesti viata sexuala, iata care este afrodisiacul romanesc considerat planta dragostei! Click aici!

Text: Madalina Manole