5 alimente care înrăutățesc acneea

Acneea este una dintre cele mai frecvente și chiar timpurii probleme ale pielii de care suferă majoritatea oamenilor. Ea apare de cele mai multe ori pe durata pubertăţii, urmând să dispară treptat, dar există persoane la care aceasta persistă și la vârste înaintate.

În afară de respectarea diferitelor ritualuri de îngrijire ale pielii, ar trebui să ai grijă și la alimentație, ținând o dietă adecvată, deoarece anumite alimente obișnuite pot accelera și agrava problema.

Diferitele ritualuri de îngrijire a pielii și utilizarea mai multor produse nu poate vindeca această problemă definitiv, deoarece rezolvarea poate veni, mai ales, din interior, nu doar din exterior. Există multe produse alimentare care sunt consumate des și care pot înrăutăți acneea.

Iată ce alimente trebuie să elimini din alimentația ta zilnică dacă îți dorești să scapi de problemele cauzate de acnee.Laptele degresat

Potrivit cercetătorilor, laptele cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi are strânsă legătură cu apariția și menținerea acneei. Persoanele care au intoleranță la lactoză pot avea, de asemenea, probleme la nivelul pielii. Laptele are în componența sa hormoni de creștere, care creează dezechilibre în hormonii corpului, provocând sebum excesiv și erupții asupra pielii. Dacă nu vrei să renunți, totuși, la consumul de lapte, poți opta pentru laptele de migdale sau lapte de orez.

Albușul de ou

Există un mit nutrițional conform căruia gălbenușurile sunt dăunătoare sănătății și că afectează colesterolul din sânge. De fapt, gălbenușurile de ou sunt importante pentru piele, deoarece conțin vitamina B care vindecă acneea, uscăciunea și erupțiile cutanate. Astfel, persoanele cu probleme la nivelul pielii ar trebui să renunțe la albușul de ou, și nu la gălbenuș.

Maioneza

Maioneza conține ulei de soia care poate acționa ca un inflamator asupra problemelor acneice. Soia se poate comporta ca un estrogen în organismul tău, iar dezechilibrele hormonale pot duce la o mare erupție cutanată.

Făinoasele

Pâinea albă, pastele, cerealele, fulgii de ovăz pot accelera procesul de îmbătrânire provocând acnee și toate celelalte probleme ale pielii. Acestea îți pot afecta și nivelul glicemic și cel al insulinei din sânge. Cea mai bună variantă este cea a consumului de cereale integrale.

Consumul excesiv de carne

Consumul excesiv de carne poate afecta sistemul tău digestiv provocând acnee și alte probleme la nivelul pielii. Cu toate acestea, persoanele care au o dietă pe bază de legume, au raportat că au mai puține probleme cu pielea, deoarece antioxidanții, fibrele și mineralele din ele au rolul de a detoxifica zilnic întregul corp.

Pe lângă toate aceste alimente, mai există și altele care îți pot afecta tenul dacă le consumi, acneea avansând, și anume mâncărurile de tip fast-food, pizza, ciocolată, băuturi energizante, alcool și chiar și sifon.  

Cel mai important pas, însă, rămâne atât vizita la medicul dermatolog, cât și la un medic nutriționist care va ști ce tip de alimentație ți se potrivește.

Profită de oferta din farmaciile Catena şi achiziţionează pachetul cu apa micelară Daily Care. Vezi aici oferta!

Photo: Freepik

Text: Bettina Cristea