7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Așteptăm cu nerăbdare vara, cu soarele-i fierbinte și zilele-i lungi, cu relaxarea vacanțelor și răsfățul pielii bronzate. Și pentru că toate femeile își doresc un bronz intens și de lungă durată, iar sănătatea trebuie să fie pe primul loc, iată care ar fi cei șapte pași care conduc la îndeplinirea arzătoarei dorințe.

Farmaciștii Catena recomandă Rilastil Sun System, o gama completă pentru protejarea tenului și a pielii corpului de acțiunea nocivă razelor solare, oferind protecție solară tuturor tipurilor de piele, chiar și celor sensibile și reactive la soare.Pasul 1: Exfolierea

Înainte de expunerea la soare, este necesar ca pielea să fie exfoliată, atât pe față, cât și pe întreg corpul. Astfel, vei îndepărta celulele moarte depuse pe stratul exterior al dermului, care pot bloca razele solare, și vei obține un bronz uniform. Apelează la scruburi sau creme exfoliante ușoare care să nu agreseze pielea.

Pasul 2: Hidratarea

În timpul expunerii la soare, organismul resimte și o mai mare nevoie de hidratare, motiv pentru care este absolut obligatoriu să bei apă. Cei doi litri pe care-i recomandă medicii pot fi dublați sau completați cu ceaiuri răcoritoare și cocktailuri din fructe, însă, la plajă, evitați consumul băuturilor alcoolice, carbogazoase sau pe bază de cofeină. De asemenea, corpul trebuie hidratat și din exterior. Aplicați o cremă puternic hidratantă și nutritivă înainte cu o oră de a te expune razelor solare, astfel încât aceasta să aibă timp să pătrundă în piele și să împiedice o posibilă arsură.

Farmaciștii Catena recomandă  HYDRAFUSION de la Rilastil, un gel-cremă pentru contracararea imperfecțiunilor celulitei.

Pasul 3: Protecția

Chiar dacă vei crede că, fără protecție, te bronzezi mai repede și mai intens, noi vom demonta acest mit. Bronzul obținut în acest mod se va curăța după câteva zile, pielea va capătă pete de culoare și, în plus, te poți alege cu arsuri foarte grave, riscând și declanșarea cancerului de piele. Crema de protecție solară trebuie să o alegeți în funcție de tipul de piele. Cu cât pielea este mai sensibilă și mai deschisă la culoare, cu atât protecția trebuie să fie mai mare, putând ajunge chiar și la FPS 50. De asemenea, această trebuie aplicată cu 20-30 de minute înainte de expunerea la soare, pentru a putea fi absorbită în totalitate, și reaplicată la fiecare 2-3 ore sau după ce ieși din apă, indiferent dacă este etichetată că fiind rezistentă sau nu. Pe măsură ce capeți nuanța aurie a pielii, FPS-ul poate să scadă, însă nu mai puțin de 15, deoarece, în acest caz, nu mai vorbim de protecție eficientă. Alegeți cremele în defavoarea spray-urilor și utilizați doar produsele care oferă protecție completă atât contra UVA, raze extrem de periculoase, cât și contra UVB.

Pasul 4: Alimentația

Deși poate părea greu de crezut, iată că și ceea ce mâncam contribuie la bronzarea pielii. Este demonstrat faptul că betacarotenul stimulează producția de melanină, hormonul responsabil de culoarea pielii, așa că este recomandat consumul de produse vegetale de culoare galben-portocalie și roșie, dar și frunzele verzi ale legumelor. Nu trebuie ignorate nici uleiurile vegetale, deoarece acestea conțin vitamina E, vitamina esențială menținerii sănătății și frumuseții pielii.

Pasul 5: Ceasul

Expunerea controlată la soare este unul din secretele bronzului uniform și de lungă durată. Sub nicio formă nu te așeza la plajă între orele 11:00 și 17:00, căci atunci razele sunt extrem de violente și pot cauza arsuri grave. De asemenea, expune-te treptat și nu dintr-odată, pentru a lăsa pielea să se obișnuiască cu razele și astfel să capete o nuanță naturală. Încercă să urmărești cursul soarelui pe cer și poziționează-te în așa fel încât să te bronzezi uniform, încercând să expui fiecare parte a corpului în mod egal.

Pasul 6: Îngrijirea

După fiecare zi de plajă, fă un dus rece pentru a revitaliza pielea și pentru a forța porii să se închidă, astfel încât bronzul să devină mai rezistent. De asemenea, aplică creme cu efect răcoritor și emulsii după plajă cu rol calmant și hidratant. La final, pulverizează apă termală pe corp pentru reîmprospătare.

Farmaciștii Catena recomandă spray-ul răcoritor după plajă de la Rilastil, din gama SUN SYSTEM, o emulsie fin nebulizată, cu o textură ușoară și absorbție rapidă care hidratează și calmează pielea supusă stresului oxidativ cauzat de radiațiile ultraviolete, menținând-o astfel sănătoasă și elastică.

Pasul 7: Întreținerea

Pentru ca bronzul să strălucească în mod natural și să dureze mai mult, aplică o dată pe săptămână o loțiune ușor autobronzantă, pe care să o combini cu cremă hidratatntă de corp. Totodată, renunță la tratamentele corporale care sunt agresive cu pielea − de exemplu, gomajul, peelingul, epilarea cu ceară sau cu cremă.

Foto: shutterstock, www.pexels.com