Bronz sănătos cu pașii corecți

Unul dintre lucrurile care dau farmec zilelor de vară este timpul petrecut pe plajă sau la piscină. Soarele ne îmbunătățește starea de spirit și, în plus, ne oferă bronzul după care am tânjit toată iarna. Cele mai multe dintre noi abia așteptăm ca pielea noastră să-și recapete acea nuanță arămie frumoasă, care merge perfect cu hainele lejere în nuanțe deschise sau în culori vibrante.

Farmaciștii Catena recomandă Rilastil Sun System, o gama completă pentru protejarea tenului și a pielii corpului de acțiunea nocivă razelor solare, oferind protecție solară tuturor tipurilor de piele, chiar și celor sensibile și reactive la soare.

Știm însă că oricât ne-ar plăcea bronzul, expunerea necontrolată la soare poate deveni periculoasă. De aceea, este esențial să ne bronzăm inteligent.Mai multă plajă nu înseamnă mai mult bronz!

În primul rând, trebuie să știm că excesul de soare nu ne ajută cu nimic, ci doar ne face rău. Pielea fiecăruia are o anumită limită până la care produce melanină, dincolo de acest punct expunerea la soare ne poate aduce doar arsuri. În general, 2-3 ore de expunere la soare pe zi este limita maximă până la care ne putem bronza. Pentru cei cu pielea mai deschisă, timpul de expunere este și mai mic.

Crema cu FPS pe care o folosim este extrem de importantă. În general, o cremă cu factor de protecție 30 te protejează de 97% dintre radiațiile solare. Crema cu FPS 50 are eficiență cu doar 1% mai mare, de aceea este suficient să aplicăm o cremă cu FPS 30. Important este să nu uităm să o reaplicăm la fiecare 2 ore. Pentru cei cu pielea măslinie, crema cu FPS 15 este suficientă.

Pauzele sunt importante!

Pauzele de expunere la soare sunt și ele foarte benefice pentru a obține un bronz de durată. Este bine ca pe parcursul perioadei de ședere la plajă, să ne mai ascundem din când în când la umbră. Acest lucru va ajuta la reducerea intensității radiațiilor UV la care suntem expuși și va micșora riscul de arsuri.

Înainte de începerea expunerii la soare, este indicat să ne exfoliem pielea. Această operațiune va duce la eliminarea celulelor moarte, care altfel s-ar exfolia singure după primele sesiuni de stat la plajă, lasându-ți urme pe piele și făcând bronzul să dispară mai ușor.

Farmacistii Catena recomandă Rehidrafort cu aromă portocale de la Naturalis, un supliment alimentar sub formă de săruri de rehidratare care contribuie la restabilirea echilibrului electrolitic prin compensarea rapidă a pierderii de minerale și lichide. Datorită compoziției echilibrate de ingrediente active, Naturalis Rehidrafort ajută la corectarea stărilor de deshidratare.

Hidratarea ajută la menținerea bronzului

Foarte important pentru păstrarea bronzului este să îți menții pielea bine hidratată. Aplică o loțiune after-sun în fiecare zi, pentru a preveni uscarea și descuamarea pielii.

Gelul de duș pe care îl folosești are și el un rol important în păstrarea unui bronz frumos. Renunță la gelurile aspre, care usucă pielea. Alege unele care au în compoziție uleiuri esențiale sau apelează cu încredere la un ulei de duș. Formula sa blândă și puternic hidratantă îți va proteja pielea împotriva uscării.

Nu trebuie să neglijezi însă nici alimentația care te poate ajuta să ai un bronz frumos și sănătos. Include în dieta ta morcovi! Datorită conținutului bogat în beta-caroten, aceștia te ajută să te bronzezi mai ușor.

Solarul nu este o alternativă!

Mersul la solar nu este în niciun caz o opțiune. Chiar dacă soarele nu este tocmai prietenos în ultimul timp, solarul nu este o alternativă. Pielea noastră este expusă la o cantitate foarte mare de radiații UVA atunci când mergem la solar, ceea ce crește riscul de cancer de piele cu 75%. Mai degrabă apelează la un spray sau o cremă cu autobronzant, care îți va închide treptat nuanța pielii, oferindu-ți acel aer de vacanță la care visai.