7 sfaturi pentru a rezista mai mult pe tocuri

Purtăm tocuri pentru că ne fac sa părem mai înalte, mai suple, mai feminine, mai încrezătoare. Știm însă că este și un preț pe care trebuie să îl plătim pentru postura atrăgătoare pe care o avem când pășim pe tocuri.

Mersul pe tocuri poate fi o adevărată provocare pentru acelea dintre noi care le poartă doar ocazional, de aceea avem nevoie de câteva trucuri utile în acest sens. Ce putem face pentru a rezista pe tocuri ore în șir, la birou, la petreceri sau la alte ocazii?

1. Alege pantofi de calitate

Încălțămintea de calitate, pe lângă că ține mai mult, ajută piciorul să nu transpire. În plus, încălțămintea de calitate nu se demodează niciodată. Ea devine clasică, vintage, dar niciodată demodată.

2. Poartă pantofii prin casă

Încălțămintea nouă este, de regulă, mai strâmtă pe picior, însă materialul din care pantofii sunt confecționați se lasă după câteva purtări. Din acest motiv, îți recomandăm să porți pantofii cu toc noi prin casă, înainte de a-ți face apariția cu ei la marele eveniment pentru care ți i-ai achiziționat. 

3. Așază-te atunci când ai ocazia

Când porți tocuri ore în șir, ai nevoie de un respiro din când în când. De aceea, regula de bază este să te așezi la fiecare 20-30 de minute. În acest mod, vei reduce presiunea exercitată la nivelul picioarelor.

4. Folosește branțuri din silicon sau din gel

Branțurile din silicon sau din gel sunt special concepute pentru talpa pantofilor și au rolul de a amortiza șocurile. Cu ajutorul acestora, pantofii vor fi mai comozi și se vor așeza mai bine pe picior.

5. Păstrează la îndemână plasturii

Dacă pantofii pe care îi porți sunt incomozi și confecționați dintr-un material rigid, este bine să ai în geantă câțiva plasturi. Îi poți aplica în zona superioară a călcâielor, pentru a preveni apariția bătăturilor.

6. Aplică pe picioare  cremă hidratantă

Dacă mersul pe tocuri ți se pare o corvoadă, folosește crema hidratantă pentru a-ți unge picioarele. Astfel, vei putea încălța mai ușor pantofii și, în plus, aceștia îți vor părea mai confortabili.

7. Folosește antiperspirant pentru picioare

Cu siguranță că nu îți dorești să te confrunți cu bătături după o zi sau o seară întreagă de mers pe tocuri, motiv pentru care sfatul nostru este să pulverizezi pe picioare un antiperspirant dedicat, înainte de a-ți pune pantofii cu toc.

Acest truc te va ajuta să scapi de transpirație care nu face decât să îți creeze disconfort și care determină pantofii să-ți joace în picioare.

Vezi AICI ce trebuie să faci ca să mergi corect pe tocuri

Photo: Hepta, Freepik