Abcesul dentar, tratat natural

Abcesul dentar, tratat naturalFiecare persoana in parte practica fitoterapia chiar daca atunci cand prepara un ceai sau o infuzie nu va constientiza acest lucru. Fiecare om ar trebui sa stie ca eficacitatea plantelor consta in principiile active pe care le contin. Inca din vremuri stravechi s-au folosit infuziile pe baza carora s-a creat medicina plantelor.

 

 

 



Igiena precara duce la infectii bucale

Foarte multe persoane au o igiena dentara precara fapt care duce inevitabil la o infectie bacteriana. Formarea unei pungi de puroi in interiorul dintelui sau a gingiei nu ramane doar in acest stadiu daca nu este tratata ci, exista posibilitatea sa se extinda in cavitatea bucala, in maxilar sau chiar sa ajunga la amigdale. Tratamentul trebuie individualizat de catre medicul stomatolog tinand seama de evolutia procesului septic.

 

Plante care ajuta in faza de debut a abcesului

In faza de debut sau dupa interventia medicului se recomanda infuzia din flori de musetel.
Florile de coada-soricelului contin proazulene, adica substante active asemanatoare cu cele ale musetelului. Efecte favorabile se obtin si cu gargara din infuzie de frunzele de salvie, la care efectul antiseptic se imbina cu cel astringent, cicatrizant. Forte multi copii si adulti nu ar fi ajuns la medic daca s-ar fi intervenit la timp cu minunatele frunze de salvie deoarece efectul benefic il are nu doar asupra abceselor dentare, ci si in amigdalite, boli ale gatului, inflamatii ale faringelui si cavitatii bucale.
In cazul abceselor dentare se mai poate utiliza si ceaiul cald de dragaica.

 

Text: Alina Lupa