Acupunctura, benefica in caz de depresie

Acupunctura, benefica in caz de depresieAcupunctura este benefica in cazul persoanelor care sufera de depresie, sugereaza cercetatorii. Un studiu britanic a descoperit ca persoanele care apelau la acupunctura alaturi de tratamentul prescris de medicul specialist se simteau mult mai bine dupa trei luni, spre deosebire de persoanele care urmau doar tratamentul pe baza de medicamante.

Expertii de la Universitatea York spun ca descoperirea este una importanta deoarece foarte multi pacienti care se confrunta cu depresia sunt interesati de alternative la medicamente. In cadrul studiului, un numar de 755 de pacienti au fost urmariti. Participantii au fost impartiti in trei grupuri. Un grup a experimentat acupunctura alaturi de tratamentul obisnuit, unui alt grup i s-a adaugat in plus si consilierea psihologica, iar cel de-al treilea grup a fost tratat normal. Dupa sase luni de zile, acupunctura si consilierea au imbunatatit starea pacientilor. Acupunctura stimuleaza eliberarea de endorfine si a altor substante care ne fac sa ne simtitm bine.  

Text: Ruxandra Raica

septembrie 27th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate