Alte beneficii pe care ceaiul verde le aduce sanatatii

shutterstock_24522742_-_ceai_verdeDe la simplele dureri de cap si pana la combaterea acneei sau la pierderea in greutate, ceaiul verde este folosit ca un bun remediu de catre chinezi de mult timp. Beneficiile acestui ceai sunt cunoscute peste tot in lume si pare sa aiba un mare succes atat in lumea medicala, cat si in cea cosmetica.

Dar asta stim deja. Tocmai de aceea, va prezentam mai jos unele dintre cele mai importante beneficii pe care ceaiul verde le are asupra organismului nostru.

 

Contine antioxidanti importanti

Ceaiul verde este bogat in antioxidanti numiti catechine, care distrug radicalii liberi ce provoca formarea cheagurilor de sange si care duc la aparitia unor boli precum cancerul, boli de inima si chiar la modificarea compozitiei ADN-ului. Ceaiul verde, de asemenea, este capabil sa creasca nivelul de colesterol HDL si sa il reduca pe cel rau-LDL.

 

Ajuta la pierderea in greutate

Ceaiul verde ajuta la pierderea in greutate, deoarece creste nivelul metabolismului si, prin urmare, duce la arderea grasimilor. Consumul acestuia ajuta la arderea a 80 de calorii pe zi.

 

Prelungeste durata vietii

Studiul, realizat in Japonia, in anul 1994, a fost facut pe 40.000 de oameni care au baut 5 cesti de ceai verde in fiecare  zi. In urma studiului s-a constatat ca cei care au consumat aceasta miraculoasa bautura au avut o durata de viata mai mare decat cei care nu au baut. Deci, mai ai vreun dubiu?

 

Ajuta la vindecarea acneei si a eczemelor

Este adevarat ca pe piata exista n produse ce au in compozitia lor extracte de ceai verde, insa ce poate fi mai bun decat forma pura a acestuia? Unul dintre cele mai mari beneficii ale ceaiului verde este ca acesta poate preveni si vindeca acneea. Consumarea a cel putin 3 cesti de ceai pe zi este suficienta pentru a combate aceasta afectiune a pielii.

 

Continut ridicat de fluorura

Veti fi surprinsi sa aflati ca ceaiul verde poate fi benefic chiar si pentru igiena dentara. Acesta protejeaza dintii de toxine si ajuta la mentinerea unei respiratii proaspete datorita concentratiei sale de fluor natural.

 

Imbunatatirea memoriei si a capacitatilor de invatare

Un alt beneficiu foarte important pe care il ofera ceaiul verde este asupra functiilor cerebrale. Acesta imbunatateste functia cognitiva si, astfel, ajuta la dezvoltarea abilitatilor. Antioxidantul EGCG, care este, de asemenea, prezent in compozitia ceaiului verde, ajuta la functionarea corecta a creierului ferindu-l astfel de probleme.

 

Acestea fiind spuse, care este scuza ta pentru care nu consumi ceai verde?

 

Text: Andreea Popescu