(Alte) greseli din cauza carora nu slabesti

shutterstock_1116149Adevarul este ca, uneori, avem rezultate bune in ceea ce priveste regimul nostru alimentar, insa la fel de adevarat este si ca rezultatele, nu de putine ori, sunt nefavorabile. Pentru a evita aceste neplaceri si pentru a o lua pe un alt drum, de data aceasta cel drept, va lasam sa aflati singure de ce dietele pe care le incercati nu dau roade.

           

  • Activitatea fizica. Dieta nu functioneaza fara exercitiu. Suna trist, dar asta e realitatea. Chiar daca am reusit intr-un final sa scapam de cateva kilograme, acestea vor reveni, nu singure, ci cu cateva prietene (a se citi efectul yo-yo). Dar atunci cand adoptam un regim alimentar sanatos si mai facem si ceva activitate fizica, aceste kilograme nu se vor mai intoarce pe soldurile tale insotite de alte kilograme. Prin urmare, organizeaza-ti timpul astfel incat sa poti ajunge si la sala pentru ca dieta pe care o tii sa iti ofere rezultatele pe care le doresti.

 

  • Micul dejun. Aceasta este prima regula si una dintre cele mai importante. Femeile care tin o dieta sau un regim alimentar mai stric ar trebui sa stie aceasta regula, insa, din pacate, majoritatea dovedesc contrariul. Micul dejun este cea mai importanta masa din zi si tocmai de aceea nu trebuie sa sarim peste el. Organismul nostru are nevoie de combustibil sub forma de hrana pentru a putea sa functioneze in mod corespunzator. In plus, atunci cand mancam la micul dejun, excludem posibilitatea de a manca foarte mult la pranz, lucru ce este foarte bun intr-o dieta. Mancarea de dimineata iti tine de foame pana la pranz si asa nu te mai infometezi si nici nu mananci mai mult decat trebuie.

 

  • Numarul caloriilor. Corpul nostru are nevoie de un anumit numar de calorii pe parcursul unei zile pentru a lucra bine. Daca mancam mai putin de 1000 de calorii, putem dezvolta probleme de sanatate (cum ar fi tulburarile de alimentatie). In plus, metabolismul nostru va fi distrus (si este nevoie de mai multi ani sau toata viata pentru a-l face sa functioneze din nou bine, iar noi nu vrem asta, nu?).

 

  • Cantitatea. Cantitatea de alimente pe care le consumam in timpul unei mese este foarte importanta. Daca mancam prea mult, organismul nostru ar putea sa nu fie capabil sa digere totul bine. Deci controlul portiilor este unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le avem in vedere tot timpul. Si amintiti-va ca este mai bine sa mananci portii mici de cinci ori pe zi, decat portii mari de trei ori pe zi.

 

  • Mancatul emotional. Problemele par sa apara de nicaieri. Si ce facem pentru a ne simti mai bine? Mancam. Ei bine, acest lucru ne afecteaza foarte rau silueta si tocmai din acest motiv trebuie sa evitam sa mancam atunci cand nu simtim nevoia. Trebuie sa gasim alt mod de a ne descarca si de a scapa de stres, altul in afara de a manca.

 

  • Somnul. Somnul este la fel de important pentru organismul nostru, la fel de important, pot spune, ca hrana si apa. Daca nu dormim suficient, atunci toate sacrificiile si restrictiile noastre alimentare vor fi in zadar.

 

Fiind una dintre acele fete care sunt nevoite sa tina o dieta toata viata lor, trebuie sa recunosc ca aceste greseli stupide pot fi evitate usor. Tu ce parere ai?

Text: Andreea Popescu