Angajatii plictisiti consuma ciocolata

Angajatii plictisiti consuma ciocolataPotrivit unui nou studiu, plictiseala cronica afecteaza o patrime dintre persoanele care lucreaza la birou, avand un efect negativ asupra calitatii muncii, precum si asupra sanatatii fizice si mentale. Cercetatorii britanici au intervievat 102 persoane cu privire la felul in care manageriaza plictiseala la serviciu. 25% dintre persoanele intervievate au raspuns ca, de obicei, atunci cand se plictisesc la serviciu, mananca ciocolata sau beau cafea pentru a face fata situatiei.

Plictiseala afecteaza chiar si performantele de la locul de munca, 80% dintre cei chestionati raspunzand ca, din cauza plictiselii, isi pierd concentrarea si fac des greseli. Aproape jumatate dintre cei intervievati au raspuns ca plictiseala i-ar putea forta sa paraseasca locul de munca.

Analiza rezultatelor sugereaza faptul ca una dintre cele mai importante cauze ale plictiselii cronice este munca foarte putin solicitanta. Managerii ar trebui, asadar, sa caute diferite modalitati pentru a reduce plictiseala la locul de munca, cum ar fi rotatia posturilor sau oferirea unor gustari sanatoase, astfel incat consumul de ciocolata sa fie redus in totalitate.

 

Text: Ruxandra Raica

ianuarie 18th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate