Animalele de companie si sanatatea inimii. Ce legatura exista?

shutterstock 10390492Esti fericitul posesor sau fericita posesoare a(l) unui caine de companie? Daca raspunsul este da, ar trebui sa stii ca esti privilegiat din acest punct de vedere, deoarece persoanele cu animale de companie, in special detinatorii de caini, au o inima mai sanatoasa fata de restul persoanelor, cel putin asa sustine Asociatia Americana a Inimii. Datele provin de la studiile care indica faptul ca oamenii care au un caine sau poate chiar mai multi merg mai mult pe jos fata de restul oamenilor.

Cercetatorii sunt de parere, de asemenea, ca animalele de companie ajuta la eliberarea stresului, avand efecte benefice deopotriva in cazul obezitatii, dar si al nivelului ridicat de colesterol.

Toate aceste beneficii ar putea proveni de la o serie de factori fizici, dar si psihici, pentru ca se spune ca animalele de companie sunt cele care ne ofera iubire in mod neconditionat. Cu toate acestea insa, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ai grija de inima ta daca esti posesor de caine, ci doar sa te bucuri de compania lui la maximum.

Text: Ruxandra Raica