Apa, resursa fundamentala a vietii

shutterstock 53480422   Auzim adesea: “Consumati cat mai multa apa”, insa, de cele mai multe ori, nu ni se ofera argumente convingatoare in ceea ce priveste beneficiile apei asupra organismului. Un motiv simplu si cat se poate de elocvent este urmatorul: toate functiile corpului nostru necesita apa! Atat cantitatea, cat si calitatea apei pe care o consumam zilnic au o importanta vitala pentru sanatatea noastra.

Aproximativ 70% din corpul uman este alcatuit din apa, de aici concluzionand cat de indispensabila este apa si cat de capabila este sa sustina viata!

Ajuta la scaderea in greutate. Un pahar de apa baut inaintea unei mese reduce senzatia de foame si ajuta digestia. In mod cert, nu apa in sine slabeste, insa este singura care va ajuta sa umpleti golul din stomac, fara vreun adaos de calorii. Consumati-o fara limite, veti fi mai slabe, mai frumoase si mai sanatoase!

Imbunatateste textura pielii. Un organism hidratat pune in valoare o piele sanatoasa, supla, elastica si mai stralucitoare, intrucat celulele pielii sunt protejate si oxigenate, refacandu-se constant. Lipsa apei din organism produce fenomenul de deshidratare care isi pune amprenta asupra epidermei, cauzand astfel aparitia si intensificarea ridurilor, a acneei, pielea devenind mai uscata si lipsita de vitalitate.

Detoxifica. Apa in general, si in special consumata dimineata pe stomacul gol, este esentiala pentru detoxifierea organismului. Regimul de detoxifiere are rolul de a purifica organismul si de a-l curata de toxinele care se depun adesea pe toate organele, corpul recapatandu-si vitalitatea, energia si sanatatea. De asemenea, consumul regulat de apa ajuta la absorbtia echilibrata a nutrientilor din alimente, mentinand totodata sanatatea sistemului digestiv.

Amelioreaza durerile. O hidratare corespunzatoare lupta impotriva infectiilor si ajuta procesul de vindecare. De asemenea, consumul de apa echilibreaza sistemul limfatic, stimuland organsimul sa resimta mai putin senzatia de durere. Conform cercetarilor de specialitate, aproximativ 90% din durerile corpului nostru si in special durerile de stomac, migrenele sau durerile de oase sunt cauzate de lipsa apei din organism.

Intareste sistemul imunitar. Functionarea adecvata a sistemului imunitar este strans legata de nivelul apei din organism. Aportul de apa stimuleaza activitatea organelor interne, oxigenarea sangelui, producerea limfei, nivelul colesterolului, reducerea stresului, regenerarea celulelor si favorizarea productiei de celule noi. Foarte important de stiut este ca necesarul de apa este crescut in cazul copiilor, femeilor gravide si varstnicilor. “Uitam ca cercul apei si al vietii este acelasi” – Jaques-Yves Cousteau. Le pretuim indeajuns?!

Text: Alexandra Lupu