Atentie! Si tu faci vara aceste greseli de igiena intima!

Conform statisticilor, femeile dezvolta mai multe probleme ale zonei intime in timpul verii decat in orice alta perioada din an. Explicatia vine din faptul ca, indiferent de calitatea igienei intime, cresc factorii responsabili de aparitia infectiilor vaginale, iar pe fondul unui sistem imunitar deficitar, acestea se pot instala cu usurinta. Vremea calda, umiditatea din atmosfera si obiceiurile din timpul verii favorizeaza aparitia afectiunilor vaginale. Pentru a evita imbolnavirea, exista o serie de reguli pe care ar trebui sa le respecti pe timpul verii. Iata, in continuare, care sunt cele mai comune greseli de igiena intima pe timpul verii, explicate de doctorul Horatiu Albu, master in biologia moleculara.Igiena intima in timpul sarcinii

Nu realizezi igiena intima corespunzator

Mai mult ca oricand, vara trebuie sa acorzi o atentie mare igienei intime, cu precadere atunci cand te afli in timpul menstruatiei, ai facut sport, ai iesit din piscina sau ai venit de la plaja. Pe fondul transpiratiei si caldurii, se creeaza mediul prielnic de dezvoltare a bacteriilor. Se recomanda ca imediat ce ai incheiat aceste activitati sa faci dus si sa igienizezi corespunzator zona intima. Daca acest lucru, din diferite considerente, iti este imposibil de realizat imediat, poti folosi servetele de igiena intima.

Porti costumul de baie ud

Medicii avertizeaza asupra riscului mare de expunere la infectii vaginale cauzate de purtarea pentru un timp indelungat a costumului de baie ud. Indiferent ca vorbim de o baie in piscina sau in mare, slipul mentine umezeala si astfel creeaza un mediu propice de dezvoltare a ciupercilor si bacteriilor daunatoare. Folosirea unui gel de igiena intima, care sa aiba rolul de a imbunatati mecanismele de aparare proprii zonei intime, poate fi cea mai buna solutie in acest caz.

Ceaiuri medicinale pentru o igiena intima eficienta

Stai mult timp pe scaun

Atunci cand stai mult pe scaun creste temperatura corpului in zona intima, ventilatia fiind redusa sau inexistenta. Prin urmare, caldura, frecarea si umiditatea provoaca aparitia iritatiilor in zona genitala si astfel se creeaza contextul ideal pentru dezvoltarea germenilor si a ciupercilor, in special a candidozei si a infectiilor urinare. Se recomanda ca cel putin o data pe ora sa te ridici de pe scaun si sa te plimbi cateva minute.

Nu porti lenjerie de bumbac

Multe femei au obiceiul de a purta lenjerie intima din matase, dantela sau alte materiale care favorizeaza dezvoltarea microbilor. Oricat de sexy ar fi acestea, cel putin pe perioada verii ar trebui sa optezi pentru bumbac, deoarece acesta lasa pielea sa respire si nu retine umezeala. Pe de alta parte, este recomandat a se schimba lenjeria intima de fiecare data cand simti ca ai transpirat, chiar si de mai multe ori pe zi.

Text: Madalina Manole