Au alimentele un gust mai bun daca credem ca sunt organice?

Au alimentele un gust mai bun daca credem ca sunt organiceNu te pricepi foarte bine la gatit? Sa iti dezvalui un mic truc. Pentru a-ti convinge invitatii ca cina pe care ai pregatit-o este delicioasa, spune-le ca produsele utilizate sunt organice. Potrivit unui studiu in domeniu, oamenii vor considera ca mancarea este mai gustoasa daca are o anumita eticheta. Cercetatorii au oferit unui grup de persoane doua cesti de cafea normala, dar le-au spus ca in una dintre cani cafeaua preparata era organica.

Apoi, i-au intrebat care dintre acestea avea un gust mai bun. Desi ambele tipuri de cafea erau identice, participantii la studiu au spus ca cea presupusa a fi organica era mult mai buna la gust. Studiul suedez a concluzionat ca labelul are o mare importanta in ceea ce priveste modificarea asteptarilor.

Brandurile organice, eco, care sunt asociate cu responsabilitatea pentru mediu si cu o stare buna de sanatate, ni se intiparesc in subconstient. Etichetele ecologice se pare ca le dau incredere oamenilor. In plus, asociem produsele organice cu mai putine calorii si cu un stil de viata mai sanatos. Fructele, legumele, ouale organice sunt de obicei produse fara pesticide.

Text: Ruxandra Raica