Barbatii care mananca junk food pot avea probleme de fertilitate

Barbatii care mananca junk food pot avea probleme de fertilitateBarbatii care isi doresc copii trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte sa manance nesanatos. Cercetatorii au descoperit ca o alimentatie bazata pe pizza, chipsuri si, in general, pe produse de la fast-food poate duce la infertilitate in randul barbatilor.

Potrivit doctorilor de la Universitatea Harvard si Universitatea din Murcia, nutritia are un impact direct asupra fertilitatii.

Dupa ce au analizat sperma de la mai multi barbati intre 18 si 22 de ani, au descoperit ca aceia care au o dieta bogata in acizi grasi trans – care se gasesc in majoritatea produselor procesate – au un risc mai mare de a deveni infertili.

Sperma celor care au o dieta bogata in peste, fructe, cereale si legume are o calitate mai buna, pe cand cea a barbatilor care mananca junk food are putine sanse sa reziste calatoriei pentru fertilizarea ovulului.

Text: Bianca Badescu

Sursa:dailymail.co.uk

octombrie 20th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate