Berea, aliatul sanatatii tale

Berea, aliatul sanatatii tale Una dintre cele mai vechi si populare bauturi din lume, cu o istorie de peste 6000 de ani, berea s-a dovedit a fi o sursa importanta de sanatate, care contribuie la calitatea vietii noastre.  Prin definitie, berea este o bautura slab alcoolizata (0,5-7%), rezultata din amestecul a 4 ingrediente: 93% apa si restul de 7% drojdie de bere, malt si hamei. Indiferent de culoare, marca sau tip, consumata cu moderatie, aceasta bautura favorizeaza buna functionare a organismului.

 

  • Top 5 avantaje ale consumului de bere:

 

– Datorita continutului mare de antioxidanti, vitamine, in special cele de tip B, riboflavina (B2), piridoxina (B6), folati (B9) sau cobalamina (B12) si minerale, consumata cu moderatie, berea previne bolile cardiovasculare si imbunatateste circulatia sangelui.


– Cantitatea mare de polifenoli creste nivelul colesterolului bun HDL si impiedica formarea cheagurilor de sange, reducand semnificativ nivelul colesterolului rau LDL.

 

– Xanthohumolul, una dintre cele mai importante componente ale berii, existenta in hamei, este o substanta recunoscuta deja pentru proprietatile ei – previne aparitia cancerului de prostata si a celui de colon. Prin continutul sau, xanthohumolul mentine sanatatea organismului si neutralizeaza compusii cancerigeni.

 

– Un singur pahar de bere pe zi reduce riscul de dezvoltare a pietrelor la rinichi cu 40%. Berea este o sursa importanta de potasiu si magneziu, care asigura protectie impotriva formarii pietrelor la rinichi.


– Siliciul prezent in bere in cantitati semnificative favorizeaza cresterea si dezvoltarea structurii osoase, prevenind riscul de aparitie al osteoporozei.

 

– Berea stimuleaza digestia si are un efect antibacterian, protejand organismul impotriva bacteriei Helicobacter pylori, care este principalul factor de risc in declansarea cancerului de stomac.

 

  • Alte beneficii ale consumului de bere:

 

– hidrateaza;

– consumata cu moderatie, berea nu ingrasa;

– ajuta la prevenirea constipatiei;

– mentine sanatatea sistemului nervos;

– are efect anti-aging;

– reduce riscul de diabet;

– echilibreaza nivelul hormonal;

– are efect antiinflamator;

– este nutritiva;

– relaxeaza si infrumusteaza.

 

 

Text: Alexandra Lupu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *