BPOC 360* – Noi proiecte pentru sanatatea plamanilor

ubq2sb0dPe data de 5 ianuarie 2011 a avut loc relansarea Asociatiei Aer Pur, ocazie cu prilejul careia au fost prezentate cateva dintre proiectele ce urmeaza sa fie lansate in cursul acestui an.

Cel mai important proiect, BPOC 360 *, urmeaza a fi  demarat in Februarie-Martie 2011, si are ca scop cresterea aderentei la tratament a pacientului cu BPOC. Proiectul va include initial aproximativ 17. 000 de pacienti cu BPOC si se va desfasura pe perioada a doi ani.

Cu aceasta ocazie, Prof. Dr. Florin Mihaltan, Vice-Presedintele Asociatiei Aer Pur si totodata Presedintele Societatii Romane de Pneumologie, a declarat: “ Pentru 2011 ne-am propus o serie de proiecte extrem de importante, proiecte care, credem noi , isi vor aduce contributia si vor imbunatati atat situatia pacientilor, cat si munca si modul de lucru al medicilor, creand  totodata o legatura mai stransa intre medic si pacient. Relatia dintre medic si pacient, desi extrem de importanta, in acest moment este din pacate, aproape inexistenta .”

Asociatia Aer Pur a fost infiintata in anul 1994, de atunci si pana astazi fiind implicata intr-o serie de proiecte ce tin in general de aria pneumologiei (prevenirea si stoparea fumatului, astm, BPOC).