Britanicii la varsta a doua consuma mai mult alcool decat tinerii

shutterstock_16504168Desi studiile anterioare afirmau ca tinerii din Marea Britanie consuma mai mult alcool decat cei in varsta, ultimul studiu in domeniu contrazice acest lucru. Se pare ca, de fapt, britanicii in varsta consuma mai mult alcool decat adolescentii, din cauza noilor productii de vin si bere cu mai mult alcool. Pentru realizarea studiului au fost chestionate aproximativ 8.000 de persoane in urma unui sondaj de opinie realizat de catre Lifestyle General.  In urma studiului, s-a constatat ca 13% dintre persoanele de peste 45 de ani, respectiv una din opt persoane, consuma bauturi alcoolice aproape zilnic.

Conform rapoartelor, 40% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 45 si 64 de ani consuma alcool intre trei si sapte zile pe saptamana, aproape dublu fata de nivelul celor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani.

Dovezile sugereaza ca adultii au tendinta de a bea mai des odata cu inaintarea in varsta, conform Oficiului National de Statistica din Marea Britanie.

In ciuda avertismentelor in legatura cu sanatatea, se pare ca si experienta profesionala joaca un rol important. Se pare ca 22% dintre adultii de varsta mijlocie, cu locuri de munca bune, beau mai mult acasa in comparatie cu anul trecut, spunand ca acest lucru ii relaxeaza.
In plus, cercetatorii declara ca regatul se afla pe locul patru in lume in ceea ce priveste rata obezitatii. Se pare ca doar unul din trei britanici face sport mai putin o ora pe zi, iar unul din patru fumeaza.

 

Text: Andreea Popescu