Cafeaua ar putea proteja impotriva degenerescentei oculare

Cafeaua ar putea proteja impotriva degenerescentei oculareAmatori de cafea, bucurati-va! Consumul de cafea este benefic pentru ochi, potrivit unui studiu realizat de catre cercetatorii americani si coreeni. Se pare ca acidul clorogenic din cafea protejeaza retina impotriva degenerarii.

In fapt, o cafea pe zi ar putea preveni maladiile oculare legate de varsta. Cercetatorii au studiat impactul acidului clorogenic, un antioxidant din boabele de cafea cu efect asupra vederii.

      Retina este un tesut subtire care contine milioane de celule sensibile la lumina, precum si alte celule nervoase care primesc si organizeaza informatiile vizuale. Impreuna, aceste celule trimit informatii vizuale catre creier prin intermediul nervului optic. Retina este unul dintre tesuturile active din punct de vedere metabolic si are nevoie de oxigen pentru a nu se deteriora. Prin urmare, este sensibila la numite boli cauzate de stresul oxidativ, inclusiv retinopatie diabetica, galucom etc.

       Pentru a se ajunge la concluziile prezentate mai sus, mai multi soareci de laborator au fost supusi unui test, iar antioxidantul din cafea nu a permis deteriorarea retinei. Este nevoie, insa, de mai multe studii clinice pentru a stabili legatura dintre cafea si sanatatea la nivelul retinei.

 

Text: Ruxandra Raica