Cafeaua, înainte sau după micul dejun?

cafeaua

Cafeaua de dimineață reprezintă ritualul zilnic preferat al multora dintre noi. Dar când este indicat să bei cafeaua? Înainte sau după ce iei micul dejun?

Noi studii demonstrează că deși cafeaua ne ajută să ne trezim după un somn poate nu foarte odihnitor de noapte, ea ne poate totodată afecta nivelul de zahăr din sânge.

Cu siguranță e bine să luați micul dejun înainte de a consuma cafea. Cofeina face ca organismul să elibereze zahăr în sânge, ceea ce determină pancreasul să elibereze insulină. Pe stomacul gol, acest lucru poate provoca o scădere bruscă a zahărului din sânge. Iar asta creează pofta de dulce. Dacă beți cafea după micul dejun, echilibrați mult acest proces și evitați apariția problemelor pe termen lung.Alegeți cafea organică

Cafeaua obișnuită este adesea stropită cu pesticide. De aceea ar fi mult mai bine să alegeți cafea organică și stați departe de cafelele aromate. Acestea din urmă conțin arome artificiale și ingrediente nocive pentru sănătate.

Farmaciștii Catena recomandă FLASH EFFECT fiole de la La Cabine care conțin un extract special de algă roșie care acționează instant asupra pielii, aceasta devenind mai fermă și mai luminoasă.

Renunțați la zahărul din cafea

După ce vă veți obișnui cu cafeaua simplă, fără zahăr, vă veți bucura pe deplin de savoarea și aroma cafelei. Veți putea face diferența între diferitele soiuri. Mai pe scurt, vă bucurați de gustul cafelei în loc de cel al zahărului.

Text Cristina Dudău

Foto Shutterstock